Млинці на дріжджах товсті пишні
(покроковий рецепт з фото)
Смак дитинства - він у кожного свій. Для мене це недільний ранок і аромат свіжоспечених млинців зі сметаною або варенням ... Товсті, повітряні і ароматні млинці, политі маслом… незабутньо!
Готувати такі млинці зовсім нескладно. Хочу поділитися з вами своїм рецептом, як приготувати млинці на дріжджах товсті пишні. Я намагаюся готувати такі млинці своїм дітям частіше, вони їх просто обожнюють. Тим більше, що їсти їх можна як солодкими, так і солоними. Мої дуже люблять такі млинці замість хліба.
- Борошно пшеничне - 250 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 50 грам
- Яйця - 1 штука
- Дріжджі свіжі - 10 грам
- Цукор, сіль - За смаком
1
Підігрійте молоко і додайте в нього цукор і дріжджі. Перемішайте і залиште на 15 хвилин, щоб дріжджі прореагували.
2
У глибокій мисці змішайте борошно, молоко з дріжджами, сіль і яєчний жовток.
3
Вимішайте добре. Тісто не густе, як на оладки. Накрийте плівкою і залиште на годину підніматися.
4
Тісто має піднятися в два рази. Масло розтопіть, додайте в тісто і перемішайте.
5
Збийте яєчний білок до піни і введіть в тісто. Перемішайте. Знову залиште на 30 хвилин підніматися.
6
Підсмажуйте млинці на гарячій сковороді з обох сторін. На кожен млинець має піти близько 3х ст. L. Тесту.
7
Готові млинці щедро змастіть маслом.
8
Смачного!