Оладки на молоці і дріжджах пишні
(покроковий рецепт з фото)
Оладки - це просте блюдо, завдяки якому поринаєш в дитинство. Безтурботність, сонце, полуниця, мідь… Давайте спробуємо зробити ці маленькі пухкі млинці!
Подавати млинці можна зі сметаною, медом або джемом. Якщо все оладки покласти в мисочку і залити сметаною зверху (або додати якийсь джем), це оживляти і зробить їх соковитими, з підливою.
- Молоко - 2 склянки (тепле, 40 градусів)
- Сухі дріжджі - 1/2 Ст. Ложки
- Борошно - 3 склянки
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Яйця - 2 штуки
- Соняшникова олія - 4 Ст. Ложки
- Сіль - щіпка
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки (для смаження)
Крок 1. Змішайте борошно, молоко і дріжджі.
Крок 2. Накрийте тісто, поставте його в тепле місце на 50 хвилин до того моменту, поки воно не збільшиться в розмірі в два рази.
Крок 3. Після того, як тісто збільшиться в розмірі, додайте яйця, цукор, сіль і соняшникову олію.
Крок 4. Добре перемішайте до однорідної маси.
Крок 5. Знову поставте в тепле місце на 30 хвилин, щоб тісто збільшилася вдвічі.
Крок 6. Розігрійте сковороду на повільному вогні. Наберіть столовою ложкою тісто, покладіть його на сковороду.
Крок 7. Смажте оладки, поки з двох сторін не буде золотистої рум'яної скоринки.
Крок 8. Готово! Смачного!