Пишні оладки на дріжджах
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися простим рецептом, як приготувати пишні оладки на дріжджах і кефірі. Вони підійдуть для легкого сніданку або полудня. Оладки виходять м'якими і ніжними. Рекомендую спробувати.
Найважливіше в процесі приготування - дати тісту збільшитися в обсязі, адже саме за рахунок цього оладки набувають свою пишність. Такі оладки подаються до столу з варенням або сметаною. Хай щастить!
- Кефір - 0, 5 L
- Яйця - 2 штуки
- Дріжджі сухі - 3 чайних ложки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 2-3 склянок
- Олія соняшникова - За смаком
- Ванілін - За смаком
Збийте яйця виделкою або вінчиком.
Кефір злегка прогрійте і змішайте з сіллю, дріжджами і цукром. Перемішайте.
Додайте яйця і борошно. Перемішайте за допомогою міксера.
Ставимо тісто в тепле місце для збільшення обсягу. Приблизно на 25 хвилин.
Розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо оладки з двох сторін до золотистого кольору.
Смачного!