Оладки на сухих дріжджах пишні
(покроковий рецепт з фото)
Обожнюю оладки вранці і часто роблю їх собі і своїм близьким саме за цим рецептом. Дивіться, як приготувати млинці на сухих дріжджах пишні. Вони виходять ароматними, ситними і виглядають апетитно.
Такі оладки готую без додавання яєць, тому вони відмінно підходять для сніданку в пост або вегетаріанцям. Пишні і ароматні оладки до столу подаю гарячими, а до них обов'язково додаю сметану або згущене молоко, Крім цього, можна використовувати мед, варення або який-небудь сироп.
- Борошно - 250 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
- Соняшникова олія - За смаком
1. Підігрівають воду, потім виливаю її в миску, всипав цукровий пісок і сіль, перемішую, потім додаю ложку сухих дріжджів і знову перемішую, потім залишаю при кімнатній температурі на 10 хвилин.
2. Через 10 хвилин дріжджі вже почали діяти, тому порційно додаю заздалегідь просіяне борошно.
3. За допомогою ложки перемішую вміст, при необхідності всипав ще трохи борошна (потрібна консистенція дуже густої сметани).
4. Відразу не приступаю до випічки, а накриваю миску з тестом чистим рушником і залишаю при кімнатній температурі на 1 час, тісто має збільшитися в обсязі в 2-3 рази.
5. Через годину перевіряю тісто, їли воно вже підійшло, то приступаю до випічки. На вогонь ставлю сковороду і наливаю соняшникову олію, гарненько розігріваю і вже на розігріту поверхню ложкою викладаю тісто. Обсмажую з двох сторін до появи рум'яної скоринки.
6. Готові оладки викладаю на тарілку, поливаю шоколадним топінгом, прикрашаю ягідками або фруктами, подаю к столу горячими.