Рецепт Оладки на сухих дріжджах пишні фото

Оладки на сухих дріжджах пишні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Борошно
Дієтичне харчування
На полуденок, Для дітей, На сніданок
Випічка, Оладки

Обожнюю оладки вранці і часто роблю їх собі і своїм близьким саме за цим рецептом. Дивіться, як приготувати млинці на сухих дріжджах пишні. Вони виходять ароматними, ситними і виглядають апетитно.

Такі оладки готую без додавання яєць, тому вони відмінно підходять для сніданку в пост або вегетаріанцям. Пишні і ароматні оладки до столу подаю гарячими, а до них обов'язково додаю сметану або згущене молоко, Крім цього, можна використовувати мед, варення або який-небудь сироп.

  • Борошно - 250 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Дріжджі - 1 Чайна ложка
  • Сіль - 0, 5 чайних ложки
  • Цукровий пісок - 2 Ст. Ложки
  • Соняшникова олія - За смаком
оладки на сухих дріжджах пишні - фото крок 1
1. Підігрівають воду, потім виливаю її в миску, всипав цукровий пісок і сіль, перемішую, потім додаю ложку сухих дріжджів і знову перемішую, потім залишаю при кімнатній температурі на 10 хвилин.
оладки на сухих дріжджах пишні - фото крок 2
2. Через 10 хвилин дріжджі вже почали діяти, тому порційно додаю заздалегідь просіяне борошно.
оладки на сухих дріжджах пишні - фото крок 3
3. За допомогою ложки перемішую вміст, при необхідності всипав ще трохи борошна (потрібна консистенція дуже густої сметани).
оладки на сухих дріжджах пишні - фото крок 4
4. Відразу не приступаю до випічки, а накриваю миску з тестом чистим рушником і залишаю при кімнатній температурі на 1 час, тісто має збільшитися в обсязі в 2-3 рази.
оладки на сухих дріжджах пишні - фото крок 5
5. Через годину перевіряю тісто, їли воно вже підійшло, то приступаю до випічки. На вогонь ставлю сковороду і наливаю соняшникову олію, гарненько розігріваю і вже на розігріту поверхню ложкою викладаю тісто. Обсмажую з двох сторін до появи рум'яної скоринки.
оладки на сухих дріжджах пишні - фото крок 6
6. Готові оладки викладаю на тарілку, поливаю шоколадним топінгом, прикрашаю ягідками або фруктами, подаю к столу горячими.

Схожі рецепти