Компот з дині на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
Ще не зустрічала людей, які не люблять диню. Може, такі і існують, але навіть їм я пропоную подивитися, як приготувати компот з дині на зиму без стерилізації. Смак напою просто дивовижний!
У міру солодкий, легкий, освіжаючий, незвичайний і оригінальний - це все про компоті з дині. Сьогодні я дивуюся, чому я ніколи не робила цей напій, адже рецепт настільки простий, я б навіть сказала, банальний. І згадую, як вперше я варила компот з дині, не сподіваючись, що вийде щось путнє. А вийшло щось смачно! Так настільки, що для інших компотів банок майже не залишилося! Пропоную і вам приготувати цей напій на зиму.
- Вода - 2 L
- Диня - 500 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Лимон - 1/2 штуки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Диню добре промийте і розріжте навпіл. Вийміть з неї насіння, зніміть корочку. Допомога лимон і razrezhyte Навпіл.
Поріжте м'якоть дині на невеликі шматочки. Оптимальний розмір приблизно 2 з 2 см. Воду закип'ятіть, відправте в неї шматочки дині і проваріть 2-3 хвилини.
Потім всипте цукор і вичавити сік половини лимона. Якщо лимона немає, додайте лимонної кислоти на кінчику ножа. Варіть компот близько 15 хвилин. Він повинен придбати насичений смак дині - тоді він буде готовий.
Розлийте гарячий компот в банки. Я заливаю разом з шматочками дині. Власне кажучи, це єдиний компот, який я заливаю в банки разом з фруктами, адже диня виходить дуже смачною. Засукайте банки або закупорте кришками.