Компот з вишні на зиму без стерилізації
(покроковий рецепт з фото)
В період активних заготовок хочеться максимально заощадити час. Пропоную господаркам на замітку відмінний варіант, як зробити компот з вишні на зиму без стерилізації - швидко і дуже просто.
Рецепт приготування компоту з вишні на зиму без стерилізації хороший тим, що він економить час і сили. Кількість цукру залежить від солодощі ягоди і ваших смакових уподобань. Для солодкого компоту необхідно близько 300 грам цукру, мінімальна кількість - близько 5 столових ложок.
- Вишня - 2-3 склянок
- Цукор - За смаком
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
1. Ягоди важливо не тільки як слід вимити, але ретельно перебрати, видаливши зіпсовані або биті вишеньки. Попередньо можна залити ягоди холодною водою і залишити їх на 20 хвилин. Банки як слід вимити (при бажанні можна простерилізувати їх попередньо і замет просушити).
2. У чисту банку засипати ягоди. Додати цукор і лимонну кислоту. При бажанні в рецепт приготування компоту з вишні на зиму без стерилізації можна використовувати також і інші ягоди для додаткового смаку і аромату. Паралельно прогріти в окропі кришки і довести до кипіння чисту воду.
3. Залити киплячу воду в банку. Для того, щоб банка не тріснула, воду вливати поступово, даючи можливість банку рівномірно прогрітися. Гарячу кришку дістати з окропу і закатати нею банку.
4. Акуратно перевернути банку, трохи збовтавши її, прискоривши процес розчинення цукру і лимонної кислоти. Поставити банку догори дном і залишити до повного охолодження. Вкривати теплим не потрібно.
5. От і все, готовий компот з вишні на зиму без стерилізації в домашніх умовах. Тепер банку можна прибрати в темне і прохолодне місце. Це відмінний варіант заготовок без зайвого клопоту, який варто взяти на замітку.