Рецепт Компот з вишні на зиму (3 L) фото

Компот з вишні на зиму (3 L)
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди , Вишня
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Для дітей
Заготовки , Напої , Консервація , Компоти
Кількість порцій: 10
Час приготування: 30 хв.

Компоти з вишні - мої улюблені, щороку я закочував не менш 60 литров вишневого компота, а до нового сезону не залишається жодної банки. Сьогодні я пропоную і вам почати закочувати компот з вишні.

Опис приготування:

Рецепт, як приготувати компот з вишні (3 L), дуже простий і швидкий. Я пропоную кількість вишні і цукру на 3-літровий бутель, а ви вже розраховуйте, скільки продуктів вам знадобиться. Вишневий компот завжди дуже добре варто, я знаю, що деякі банки відмінно зберігаються навіть за 2-3 року, але на собі це спробувати у мене ще не виходило. А все тому, що такий компот просто неймовірно смачний. На всі свята ми дістаємо з комори по кілька бутлів, та й так до будь-якої випічці він відмінно йде. Загалом, дуже раджу приготувати компот з вишні на зиму за моїм рецептом.

  • Вишня - 350 грам
  • Цукор - 1 Склянка
  • Вода - 3 L
компот з вишні на зиму (3 L) - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Кісточки з вишні я не відвалів, для компоту це зовсім не потрібно. Якщо у вас немає кухонних ваг, то відмірювати кількість вишні можна за допомогою півлітрової банки - це дуже просто і швидко.
компот з вишні на зиму (3 L) - фото крок 2
Бутель об'ємом 3 літра промийте і простерилизуйте. Стерилізувати можна кількома способами: обдати всередині окропом, потримати над парою (для цього можна використовувати маленький кухлик або чайник) або ж використовувати пароварку або мікрохвильову піч. Впевнена, у кожної господині є свої перевірені способи, використовуйте стандартний. За допомогою півлітрової баночки відміряйте необхідну кількість вишні і відправте в стерилізовану бутель. Туди ж всипте склянку цукру.
компот з вишні на зиму (3 L) - фото крок 3
Залийте все крутим окропом і відразу ж закатати (до речі, кришки теж бажано стерилізувати). Потім переверніть пляшку догори дном і накрийте махровим рушником. Це потрібно для того, щоб компот повільніше охолоджувався і швидше насичувався ароматом і смаком вишні.
компот з вишні на зиму (3 L) - фото крок 4
От і все, компот готовий. Поки він ще не має характерного кольору, але варто трохи почекати - і все буде!
компот з вишні на зиму (3 L) - фото крок 5
А ось таким вже буде компот з вишні на наступний день після закачування! Він встиг охолонути і отримав прекрасний яскраво-червоний колір!

Схожі рецепти