Борщ з борщовий заправки
(покроковий рецепт з фото)
Найпростіший рецепт борщу - на основі домашньої заправки. У заготівлі вже мережу буряк, морква, цибуля, помідори і спеції. Залишається приготувати м'ясний бульйон з квасолею і додати капусту з картоплею.
Під час приготування борщу корегуйте рецепт. Якщо заправка солона і гостра, значить сіль і перець не додаємо. Якщо у вас не повний перелік необхідних інгредієнтів, наприклад, немає моркви або томата, додайте окремо ці інгредієнти. Але, найзручніше, влітку приготувати заправку, в якій вже буде весь набір овочів.
- Яловичина - 300-400 грам
- Капуста - 200 грам
- Картопля - 2 штуки
- Квасоля - 0, 5 склянки
- Цибуля ріпчаста - 1 частина
- Лавровий лист - 1 штука
- Перець духмяний - 3-4 штук
- Сіль - За смаком
- Часник - 3-4 зубчиків
- Вода - 2-2, 5 L
- Заправка борщова - 500 мілілітрів
Підготуємо інгредієнти.
М'ясо кладемо в холодну воду, доводимо до кипіння і знімаємо піну.
У киплячий бульйон додаємо сіль, запашний перець, лавровий лист і половину цибулини.
Додаємо попередньо замочену квасолю і варимо, приблизно, півтори години.
Коли м'ясо буде готове, додаємо в бульйон нарізану картоплю.
Через 10 хвилин додаємо нашатковану капусту.
За пару хвилин до готовності додаємо борщову заправку. По бажанню, кладемо нарізану дрібно часник. Вимикаємо вогонь і наполягаємо 15-20 хвилин.
Борщ готовий. Подаємо гарячим. Смачного!