Салатні заправки
(покроковий рецепт з фото)
Безумовно, найпопулярнішою і традиційної заправкою є майонез, але сьогодні все більше господинь розуміють, що це не завжди корисно. Тому хочу запропонувати свої улюблені салатні заправки.
Навіть звичайний овочевий салат з парою інгредієнтів заграє яскравими фарбами смаків з будь-якої з цих заправок. Такі салатні заправки легко і просто приготувати. Я вам покажу, як приготувати салатні заправки на основі масла, яєць, лимонного соку. Експериментуйте, пробуйте і насолоджуйтеся новими салатами без шкоди для фігури.
- Масло рослинне - 100 мілілітрів
- Пряні трави - 1 пучок (чебрець, шавлія, розмарин, лавровий лист)
- Сіль, цукор, перець - За смаком
- Сік лимона - 100 мілілітрів
- Гірчичний - 1 Чайна ложка
- Йогурт - 100 мілілітрів
- Жовток яєчний - 2 штуки
- Хрін - 2 Ст. Ложки
- Крем - 100 мілілітрів
1
Рецепту найпростішої заправки: будь-яку рослинну олію залийте в банку з герметичною кришкою. Туди відправте пряні трави. Подрібнювати їх необов'язково, трави і так віддадуть свій аромат. Можна також відправити в баночку стручок червоного перцю. Трави обов'язково промийте і просушіть, щоб заправка не почала псуватися. Дайте настоятися маслу 1-2 дня. Така заправка може зберігатися до 1 місяці.
2
Для другої заправки знадобиться натуральний йогурт без добавок і ароматизаторів, 1-2 столові ложки соку лимона, 2 столові ложки рослинної олії, гірчичний, перець, сіль за смаком. Збийте заправку блендером до однорідності. Все готово.
3
Рецепт ще однієї моєї улюбленої заправки: яєчні жовтки, сік лимона, сметану, хрін, цукор, сіль збийте блендером і заправляйте салатик.