Плов в каструлі
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас немає казана, приготувати плов в каструлі в домашніх умовах дуже просто! Мій рецепт з фото допоможе вам впоратися з цим завданням на 5+.
Любіть рис з м'ясом і прянощами - приготуйте плов в каструлі в домашніх умовах! Ця страва в багатьох країнах готують по-різному, але всюди плов залишається популярним.
- М'ясо - 1 кілограм (баранина, яловичина, курка або свинина - по бажанню)
- Мал - 400 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 6 зубчиків
- Сіль і приправи - За смаком
- Барбарис - 1 щіпка
- Рослинна олія - 40 грам
1. Наріжте м'ясо. Я брала свинину - вона і жирніше і подобається в плові домашнім більше. Ідеальний вибір - баранина, але це справа смаку. Наріжте м'ясо шматочками середнього розміру.
2. Надішліть м'ясо на сковороду смажиться, після чого приступите до шатківниці овочів. Цибуля я нарізала не зовсім дрібно.
3. Коли м'ясо пустить сік і почне вижаріваться, додайте до нього цибулю, а також посоліть і поперчіть. Я додаю кілька зубків видавленого часнику. Морква я нарізала брусочками, але її можна і натерти на середній терці.
4. Після обсмажування овочів і м'яса відправте їх в каструлю. Зверніть увагу, що ємність повинна бути з товстим дном - так ваш плов НЕ пригорить і буде готуватися при ідеальній температурі.
5. Промийте ретельно рис (я це робила кілька разів) і додайте поверх м'яса з овочами. Класичний рецепт плову в каструлі на увазі собою введення бульйону в плов. Я використовувала звичайну воду.
6. Коли вода почне поступово зникати, покладіть в рис головку часнику і барбарис. У приправах для плову завжди зустрічається барбарис, але його можна використовувати і окремо. Я заливаю води на 2 пальця від верху і при необхідності ставлю каструлю на водяну баню - двісті рис до готовності.
7. От і все - плов готовий! За бажанням можна при подачі присипати його зеленню.