Рецепт Плов в каструлі фото

Плов в каструлі
(покроковий рецепт з фото)

Східна кухня , Індійська кухня
М'ясо , Крупи , Мал , Довгозерний рис
Пісні страви
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо у вас немає казана, приготувати плов в каструлі в домашніх умовах дуже просто! Мій рецепт з фото допоможе вам впоратися з цим завданням на 5+.

Опис приготування:

Любіть рис з м'ясом і прянощами - приготуйте плов в каструлі в домашніх умовах! Ця страва в багатьох країнах готують по-різному, але всюди плов залишається популярним.

  • М'ясо - 1 кілограм (баранина, яловичина, курка або свинина - по бажанню)
  • Мал - 400 грам
  • Морква - 1 штука
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 6 зубчиків
  • Сіль і приправи - За смаком
  • Барбарис - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 40 грам
плов в каструлі - фото крок 1
1. Наріжте м'ясо. Я брала свинину - вона і жирніше і подобається в плові домашнім більше. Ідеальний вибір - баранина, але це справа смаку. Наріжте м'ясо шматочками середнього розміру.
плов в каструлі - фото крок 2
2. Надішліть м'ясо на сковороду смажиться, після чого приступите до шатківниці овочів. Цибуля я нарізала не зовсім дрібно.
плов в каструлі - фото крок 3
3. Коли м'ясо пустить сік і почне вижаріваться, додайте до нього цибулю, а також посоліть і поперчіть. Я додаю кілька зубків видавленого часнику. Морква я нарізала брусочками, але її можна і натерти на середній терці.
плов в каструлі - фото крок 4
4. Після обсмажування овочів і м'яса відправте їх в каструлю. Зверніть увагу, що ємність повинна бути з товстим дном - так ваш плов НЕ пригорить і буде готуватися при ідеальній температурі.
плов в каструлі - фото крок 5
5. Промийте ретельно рис (я це робила кілька разів) і додайте поверх м'яса з овочами. Класичний рецепт плову в каструлі на увазі собою введення бульйону в плов. Я використовувала звичайну воду.
плов в каструлі - фото крок 6
6. Коли вода почне поступово зникати, покладіть в рис головку часнику і барбарис. У приправах для плову завжди зустрічається барбарис, але його можна використовувати і окремо. Я заливаю води на 2 пальця від верху і при необхідності ставлю каструлю на водяну баню - двісті рис до готовності.
плов в каструлі - фото крок 7
7. От і все - плов готовий! За бажанням можна при подачі присипати його зеленню.

Схожі рецепти