Мідії на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Морепродукти на вогні - це швидко, смачно і дуже просто. Пропоную вам простий спосіб, як приготувати мідії на мангалі в апетитному винному маринаді. Чудова ідея закуски на пікнік. Запам'ятовуйте!
Мідії хороші тим, що їх не потрібно довго маринувати. Досить буквально 20-30 хвилин, щоб вони встигли просочитися всіма смаками і ароматами. Вино надає морепродуктів дивовижну пікантність, а алкоголь дуже швидко випаровується.
- Мідії - 300 грам
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Біле сухе вино - 80 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком

Насамперед замочіть дерев'яні шпажки в холодній воді, щоб вони не горіли на мангалі. Підготуйте інші інгредієнти.

Мідії розморозити (якщо вони у вас заморожені), вимийте і висушіть.

Додайте трохи перцю і солі.

Подрібніть жменю свіжої зелені.

Влийте біле вино.

Вичавіть сік лимона.

Акуратно перемішайте і залиште маринуватися.

Мідії рядок shpazhki.

Дрова повинні добре прогоріти.

Викладіть мідії на решітку і поставте на мангал. Смажте близько 3-5 хвилин з кожного боку (час залежить від спека). В процесі поливайте маринадом, щоб мідії вийшли соковитіше.

Мідії на мангалі готові. Смачного!