Мідії на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Морепродукти на вогні - це швидко, смачно і дуже просто. Пропоную вам простий спосіб, як приготувати мідії на мангалі в апетитному винному маринаді. Чудова ідея закуски на пікнік. Запам'ятовуйте!
Мідії хороші тим, що їх не потрібно довго маринувати. Досить буквально 20-30 хвилин, щоб вони встигли просочитися всіма смаками і ароматами. Вино надає морепродуктів дивовижну пікантність, а алкоголь дуже швидко випаровується.
- Мідії - 300 грам
- Сік лимона - 2 Ст. Ложки
- Біле сухе вино - 80 мілілітрів
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Зелень - За смаком
Насамперед замочіть дерев'яні шпажки в холодній воді, щоб вони не горіли на мангалі. Підготуйте інші інгредієнти.
Мідії розморозити (якщо вони у вас заморожені), вимийте і висушіть.
Додайте трохи перцю і солі.
Подрібніть жменю свіжої зелені.
Влийте біле вино.
Вичавіть сік лимона.
Акуратно перемішайте і залиште маринуватися.
Мідії рядок shpazhki.
Дрова повинні добре прогоріти.
Викладіть мідії на решітку і поставте на мангал. Смажте близько 3-5 хвилин з кожного боку (час залежить від спека). В процесі поливайте маринадом, щоб мідії вийшли соковитіше.
Мідії на мангалі готові. Смачного!