Фаршировані мідії в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Ще одна варіація закуски з морепродуктів. Мідії запікають і подають прямо в половинках раковин, що виглядає дуже ефектно. Спробуйте!
Це нереальна закуска! Мідії нарізають шматочками, потім змішують із зеленню, сиром, панірувальними сухарями. Готову начинку викладають в раковини і запікають у духовці. Можна зробити начинку на свій смак, додавши овочі або інші інгредієнти.
- Мідії - 10-12 штук
- Цибуля - 0, 5 штуки
- Вершкове масло - 115 грам
- Петрушка - 4 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Панірувальні сухарі - 1 Склянка
- Бульйон - 1 Склянка
- Сіль, перець - За смаком
- Пармезан - 40 грам
1. У каструлю налийте воду, щоб вона покривала дно на 3 см. Доведіть рідину до кипіння, потім викладіть мідії, після закипання варіть все 6-10 хвилин. Через необхідний час відкиньте мідії на сито, видаліть ті, що не відкрились. Акуратно видаліть мідії і наріжте їх дрібно, розділіть раковини навпіл.
2. У сковороді розтопіть вершкове масло, додайте подрібнену цибулю і часник, готуйте 2-3 хвилин.
3. Викладіть в сковороду подрібнену петрушку, панірувальні сухарі, подрібнені молюски, лимонний сік і бульйон, який залишився від мідій. Обсмажуйте все кілька хвилин, за смаком посоліть і поперчіть.
4. Заливка 10-12 раковин начинкою, посипте тертим сиром і викладіть на деко. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
5. Подавайте закуску відразу або після охолодження, смачніше відразу.