Рецепт Фаршировані мідії в духовці фото

Фаршировані мідії в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Італійська кухня
Риба та морепродукти , Морепродукти , Мідії і гребінці
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю , На святковий стіл , Фуршет
Фаршировані
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 45 хв.

Ще одна варіація закуски з морепродуктів. Мідії запікають і подають прямо в половинках раковин, що виглядає дуже ефектно. Спробуйте!

Опис приготування:

Це нереальна закуска! Мідії нарізають шматочками, потім змішують із зеленню, сиром, панірувальними сухарями. Готову начинку викладають в раковини і запікають у духовці. Можна зробити начинку на свій смак, додавши овочі або інші інгредієнти.

  • Мідії - 10-12 штук
  • Цибуля - 0, 5 штуки
  • Вершкове масло - 115 грам
  • Петрушка - 4 штуки
  • Часник - 1 зубчик
  • Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
  • Панірувальні сухарі - 1 Склянка
  • Бульйон - 1 Склянка
  • Сіль, перець - За смаком
  • Пармезан - 40 грам
фаршировані мідії в духовці - фото крок 1
1. У каструлю налийте воду, щоб вона покривала дно на 3 см. Доведіть рідину до кипіння, потім викладіть мідії, після закипання варіть все 6-10 хвилин. Через необхідний час відкиньте мідії на сито, видаліть ті, що не відкрились. Акуратно видаліть мідії і наріжте їх дрібно, розділіть раковини навпіл.
фаршировані мідії в духовці - фото крок 2
2. У сковороді розтопіть вершкове масло, додайте подрібнену цибулю і часник, готуйте 2-3 хвилин.
фаршировані мідії в духовці - фото крок 3
3. Викладіть в сковороду подрібнену петрушку, панірувальні сухарі, подрібнені молюски, лимонний сік і бульйон, який залишився від мідій. Обсмажуйте все кілька хвилин, за смаком посоліть і поперчіть.
фаршировані мідії в духовці - фото крок 4
4. Заливка 10-12 раковин начинкою, посипте тертим сиром і викладіть на деко. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 20-25 хвилин.
фаршировані мідії в духовці - фото крок 5
5. Подавайте закуску відразу або після охолодження, смачніше відразу.

Схожі рецепти