Мідії в раковинах в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете приготувати вишукану і незвичайну закуску до пива або вина, то спробуйте запекти мідії під сиром. Таку закуску оцінять всі справжні гурмани і цінителі страв з морепродуктів.
Чи знаєте ви, як приготувати мідії в раковинах в духовці? Якщо ні, то прочитайте цей покроковий рецепт, з якого ви дізнаєтеся швидкий і простий спосіб зробити смачну і ароматну закуску. За бажанням ви можете додавати до мідій рубану зелень або улюблені спеції.
- Мідії - 500 грам
- Майонез - 5 Ст. Ложок
- Кетчуп - 2 Ст. Ложки
- Плавлений сир - 2 Ст. Ложки
- Часник - 2 зубчики
- Перець - За смаком
- Цукор - 1/2 чайних ложки
- Сир пармезан - 70 грам
- Помідор - 1 штука
- Сік лимона - 1-2 Ст. Ложок
Насамперед приготуйте соус для мідій. Для цього у велику миску покладіть майонез, додайте до нього плавлений сирок, цукор, кетчуп, сік лимона і часник, який слід попередньо пропустити через прес. Трохи поперчіть за смаком. Ретельно перемішайте всі інгредієнти.
На помідорі зробіть надрізи ножем так, щоб вийшов своєрідний хрест. Закип'ятіть воду, обдайте томат окропом. Зніміть з нього шкурку і подрібніть гострим ножем на дрібні шматочки.
Пермезан натріть на дрібній тертці. Якщо у вас немає саме такого сиру, то підійде будь-який твердий сорт, який виявиться у вас під рукою.
Тепер прийшла черга підготувати самі мідії. Для цього викладіть їх в сотейник і поставте на маленький вогонь. Дочекайтеся, поки мідії пустять сік, і тушкуйте їх п'ять хвилин.
Відокремте м'ясо мідій від черепашок. Гарненько промийте черепашки, почистіть їх щіткою, щоб не залишилося піску і осколків.
Візьміть деко для запікання, постеліть в нього пергамент. Викладіть щільно один до одного черепашки від мідій.
У кожну черепашку покладіть трохи рубленого помідора. Зверху викладіть соус. Потім на соус покладіть по одному шматочку м'яса мідій (в кожну черепашку) і все злегка притисніть.
Знову покладіть на м'ясо мідій трохи соусу. Потім кожну черепашку з начинкою посипте тертим сиром. Духовку розігрійте до ста вісімдесяти градусів, поставте в неї деко з мідіями на десять-п'ятнадцять хвилин. Подавайте блюдо гарячим.