Мідії в раковинах
(покроковий рецепт з фото)
Овочі, Риба та морепродукти, Молочні продукти, Вершки, Морепродукти, Часник, Цибуля, Мідії і гребінці
Це дуже популярний рецепт приготування мідій. Вони готуються в вершковому соусі з вином. Такі мідії хороші як добавка до основної страви і як окреме гаряче блюдо. Результат вас порадує!
Це один з найбільш популярних і простих рецептів серед всіх варіантів, як приготувати мідії в раковинах. Часник і цибуля додадуть страві невелику гірчинку і неймовірний аромат, біле вино зробить мідії м'якшими і додасть у смак деяку кислинку. Я також додаю чайну ложку перцю, рівномірно розподіляю його. Можете скропити готові мідії декількома краплями свіжовичавленого лимонного соку.
- Цибуля - 1/2 штуки
- Лавровий лист - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Морква - 2 Ст. Ложки
- Риб'ячий жир - 2/3 склянки
- Біле сухе вино - 2/3 склянки
- Мідії - 2 кілограма
- Сіль - - За смаком
- Перець - - За смаком
1
У великій каструлі змішайте цибулю, лавровий лист, рубаний часник, дрібно нарізану або натерту моркву, риб'ячий жир і вино. Доведіть до кипіння і варіть близько 5 хвилин, щоб пом'якшити морква і цибуля.
2
Додайте мідії в киплячу суміш, накрийте кришкою і варіть на сильному вогні до тих пір, поки мідії не відчиняться (близько 5 хвилин). Періодично струшуйте каструлю, щоб вони могли рівномірно розкритися.
3
Як тільки мідії відкриються, вийміть їх за допомогою шумівки і відкладіть в сторону. Видаліть лавровий лист з бульйону і перемішайте з вершками. Прогрейте, але не кип'ятіть. Додайте сіль і перець за смаком. Сіль може не знадобитися, вирішуйте на свій смак.
4
Розсортуйте мідії по тарілках і подайте до столу.