Креветки і мідії на картоплі «пиріг»
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування креветок і мідій на картоплі.
Кількість порцій: 6
- Банку креветок - 1 штука
- Банку мідій - 1 штука
- Оливкового масла - 150 мілілітрів
- Часнику - 2 зубчики
- Помідора - 2 штуки
- Лимонного соку - 2 Ст. Ложки
- Свіжого базиліку - 1 Ст. Ложка
- Вершків - 100 мілілітрів
- Свіжого кропу - 1 Ст. Ложка
- Картоплі - 500 грам
- Крохмалю - 3 Ст. Ложки
- Рослинної олії - 3 Ст. Ложки
Креветки і мідії по черзі відкинути на друшляк, дати стекти всьому
Соусу. Перекласти креветки і мідії
В окремі миски.
Часник очистити і подрібнити. Помідори
Вимити, зробити зверху хрестоподібний
Надріз, обдати окропом і зняти шкірку.
Протерти томати через сито.
Базилік вимити, обсушити і розібрати
На листочки.
Розігріти в сотейнику 3 ст. L. Оливкової
Масла, обсмажити половину подрібненого часнику (30 сек.). Покласти креветки
І смажити ще 30 сек. Додати протерті помідори, лимонний сік і базилік.
Зменшити вогонь і готувати 10 хв.
Зняти з вогню і залишити в теплому місці.
Соусу. Перекласти креветки і мідії
В окремі миски.
Часник очистити і подрібнити. Помідори
Вимити, зробити зверху хрестоподібний
Надріз, обдати окропом і зняти шкірку.
Протерти томати через сито.
Базилік вимити, обсушити і розібрати
На листочки.
Розігріти в сотейнику 3 ст. L. Оливкової
Масла, обсмажити половину подрібненого часнику (30 сек.). Покласти креветки
І смажити ще 30 сек. Додати протерті помідори, лимонний сік і базилік.
Зменшити вогонь і готувати 10 хв.
Зняти з вогню і залишити в теплому місці.
Кріп вимити, обсушити паперовим
Рушником і подрібнити. У чистому
Сотейнику розігріти
Оливкова олія, обсмажити часник,
Викласти мідії, готувати 30 сек.
Додати вершки і кріп. Перемішати,
Зменшити вогонь і готувати 10 хв.
Зняти з вогню і залишити в теплому місці.
Рушником і подрібнити. У чистому
Сотейнику розігріти
Оливкова олія, обсмажити часник,
Викласти мідії, готувати 30 сек.
Додати вершки і кріп. Перемішати,
Зменшити вогонь і готувати 10 хв.
Зняти з вогню і залишити в теплому місці.
Картоплю очистити, нарізати тонкою соломкою, викласти на паперові серветки, щоб картопляна
Соломка добре висохла.
Соломка добре висохла.
Крохмаль просіяти через сито
На обробну дошку. Обваляти
В нем картофельную соломку так,
Щоб вони рівномірно розподілилися
По kartofelyu.
На обробну дошку. Обваляти
В нем картофельную соломку так,
Щоб вони рівномірно розподілилися
По kartofelyu.
Добре розігріти в сковороді
Рослинна олія. Викладати
По 2 ст. L. Картопляної соломки
І обсмажувати порціями по 2 хв. З кожного боку. Готові коржі викладати на паперові серветки, щоб стікало зайве масло.
Рослинна олія. Викладати
По 2 ст. L. Картопляної соломки
І обсмажувати порціями по 2 хв. З кожного боку. Готові коржі викладати на паперові серветки, щоб стікало зайве масло.
На половину одержані коржів
Викласти по 1-1, 5 ст. L. Креветок
В томатному соусі, на решту -
На 1-1, 5 см. L. Мідій у вершковому соусі.
Перед подачею на стіл поставити
В духовку, попередньо розігріту
До 200 0З, накрити аллюминевой фольгою
І прогріти 5 хв.
Викласти по 1-1, 5 ст. L. Креветок
В томатному соусі, на решту -
На 1-1, 5 см. L. Мідій у вершковому соусі.
Перед подачею на стіл поставити
В духовку, попередньо розігріту
До 200 0З, накрити аллюминевой фольгою
І прогріти 5 хв.