Рогалики на маргарині
(покроковий рецепт з фото)
Рогалики на маргарині завжди виходять смачними, розсипчастими і готувати їх дуже легко і зручно з різноманітною начинкою. Така випічка не залежується, з'їдається дуже швидко.
По-моєму, рогалики - це друга за популярністю у дітей випічка після фігурних печива. Мої діти досі люблять возитися з вирізанням фігурок з тіста і загортанням рогаликів. А від столу з готовими рогаликами їх за вуха не відтягнеш, поки на блюді залишається хоч один. Рогалики на маргарині в домашніх умовах готувати легко і просто. Рецепт тіста дуже простий, начинку можна брати будь-яку - аби не витікала. Розповідаю, як приготувати рогалики на маргарині. Удачі вам!
- Маргарин - 200 грам
- Цукор - 150 грам
- Яйця - 2 штуки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Борошно - 3 склянки
- Густе повидло або варення - 200 грам
У миску вбиваємо яйця і додаємо цукор. Збиваємо.
Маргарин кімнатної температури нарізаємо на невеликі шматочки і додаємо в яєчну суміш.
Додаємо 2 склянки борошна і всипаємо соду. Перемішуємо соду з борошном.
Ножем рубаємо олійно-яєчну суміш з борошном до стану крихти.
Потім руками починаємо вимішувати крихту в тісто. Від тепла рук маргарин тане і вам доведеться підсипати муку.Но НЕ пересипте борошна - в результаті у вас повинно вийти еластичне і досить м'яке тісто. Відправляємо тісто в холодильник хвилин на 30.
Дістаємо тісто з холодильника і ділимо на 3-4 частини. Кожну частину розгортаємо в круглий пласт, товщиною 0, 5 см.Разрезаем коло з тіста на трикутні сегменти.
Змащуємо кожен трикутник густим варенням або повидлом.
Звертаємо рогалики, починаючи з широкого кінця трикутника. Викладаємо рогалики на деко, змащений маслом і випікаємо в духовці при температурі 200 градусів хвилин 20-25. Готові рогалики можна посипати цукровою пудрою.