Варення з смородини золотистої
(покроковий рецепт з фото)
Варення з смородини золотистої зустрічається досить рідко, смородину зазвичай труть з цукром і зберігають в сирому вигляді в прохолодному місці. Варення з смородини приємно кисленьке, добре подати на сніданок.
Варення з смородини золотистої розлийте гарячим по стерильним банкам, закрийте кришками і приберіть на зберігання. Варення нагадує мед, тільки кисленький злегка. Обов'язково дотримуйтеся пропорцію, на кілограм ягід 1, 2-1, 3 кілограма цукру. Варення варіть до загустіння і золотистого кольору. Успіхів і приємного апетиту!
- Смородина - 1 кілограм
- Цукор - 1, 3 кілограма

Собрать смородину.

Смородину, зібрати, помити, перебрати і вичавити сік.

Макуха віджати через сито.

У сік додати цукор.

Варення поставте на вогонь, варіть помішуючи, знімаючи піну.

Варення виходить бурштинового кольору.