Рецепт Варення з смородини золотистої фото

Варення з смородини золотистої
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Ягоди, Смородина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок, На сніданок
Заготовки, Варення

Варення з смородини золотистої зустрічається досить рідко, смородину зазвичай труть з цукром і зберігають в сирому вигляді в прохолодному місці. Варення з смородини приємно кисленьке, добре подати на сніданок.

Варення з смородини золотистої розлийте гарячим по стерильним банкам, закрийте кришками і приберіть на зберігання. Варення нагадує мед, тільки кисленький злегка. Обов'язково дотримуйтеся пропорцію, на кілограм ягід 1, 2-1, 3 кілограма цукру. Варення варіть до загустіння і золотистого кольору. Успіхів і приємного апетиту!


  • Смородина - 1 кілограм
  • Цукор - 1, 3 кілограма
варення з смородини золотистої - фото крок 1
Собрать смородину.
варення з смородини золотистої - фото крок 2
Смородину, зібрати, помити, перебрати і вичавити сік.
варення з смородини золотистої - фото крок 3
Макуха віджати через сито.
варення з смородини золотистої - фото крок 4
У сік додати цукор.
варення з смородини золотистої - фото крок 5
Варення поставте на вогонь, варіть помішуючи, знімаючи піну.
варення з смородини золотистої - фото крок 6
Варення виходить бурштинового кольору.

Схожі рецепти