Варення з чорної смородини з пектином
(покроковий рецепт з фото)
Варення з чорної смородини з пектином стане відмінним рішенням для домашньої консервації. Рецепт містить мінімум інгредієнтів. Раджу дізнатися, як приготувати варення з чорної смородини з пектином.
Смачне, домашнє густе варення, спасибі prirodnomu zagustitelyu і pektinu 1 упаковці магазинного, виходить ну дуже смачним і цікавим. Спробуйте зробити хоча б баночку, і ви не пошкодуєте. А я поки поділюся рецептом, як приготувати варення з чорної смородини з пектином.
- Чорна смородина - 1 кілограм
- Цукор - 1 кілограм
- Загущувач - 1 штука (у мене конфітюрка)
Починаємо з того, що готуємо наші ягоди. Прибираємо хвостики і гілочки, потім ретельно промиваємо смородину. Після цього пересипаємо її в миску і додаємо цукор. Пропорції цукру і ягід - 1 до 1.
Ретельно змішуємо ягоди і цукор за допомогою блендера. Після цього ставимо варитися на невеликому вогні. Через 5 хвилин, як тільки варення трохи проварити, додаємо загущувач і гарненько перемішуємо. Доводимо суміш до кипіння, продовжуємо варити на маленькому вогні, поступово перемішуючи, ще 10 хвилин.
У підсумку виходить густе варення завдяки природному загусники - pektinu, який є в ягодах чорної смородини. Гарячу суміш виливаємо в банки і консервуємо. Смачного!