Рецепт Варення з чорної смородини з пектином фото

Варення з чорної смородини з пектином
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Ягоди , Смородина , Чорна смородина
Вагітним і годуючим
На обід , На вечерю , На полуденок , Для дітей
Заготовки , Варення
Кількість порцій: 5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Варення з чорної смородини з пектином стане відмінним рішенням для домашньої консервації. Рецепт містить мінімум інгредієнтів. Раджу дізнатися, як приготувати варення з чорної смородини з пектином.

Опис приготування:

Смачне, домашнє густе варення, спасибі prirodnomu zagustitelyu і pektinu 1 упаковці магазинного, виходить ну дуже смачним і цікавим. Спробуйте зробити хоча б баночку, і ви не пошкодуєте. А я поки поділюся рецептом, як приготувати варення з чорної смородини з пектином.

  • Чорна смородина - 1 кілограм
  • Цукор - 1 кілограм
  • Загущувач - 1 штука (у мене конфітюрка)
варення з чорної смородини з пектином - фото крок 1
Починаємо з того, що готуємо наші ягоди. Прибираємо хвостики і гілочки, потім ретельно промиваємо смородину. Після цього пересипаємо її в миску і додаємо цукор. Пропорції цукру і ягід - 1 до 1.
варення з чорної смородини з пектином - фото крок 2
Ретельно змішуємо ягоди і цукор за допомогою блендера. Після цього ставимо варитися на невеликому вогні. Через 5 хвилин, як тільки варення трохи проварити, додаємо загущувач і гарненько перемішуємо. Доводимо суміш до кипіння, продовжуємо варити на маленькому вогні, поступово перемішуючи, ще 10 хвилин.
варення з чорної смородини з пектином - фото крок 3
У підсумку виходить густе варення завдяки природному загусники - pektinu, який є в ягодах чорної смородини. Гарячу суміш виливаємо в банки і консервуємо. Смачного!

Схожі рецепти