Помідори на зиму в 3-літрових банках
(покроковий рецепт з фото)
Солоденькі, ароматні і нереально смачні помідори на зиму в 3-літрових банках хочу навчити вас готувати. Для тих, хто любить заготовки, але ще не знайшов свій ідеальний рецепт, буде дуже до речі.
Пропорції солі, цукру і оцту стандартні для 1 баночки, а ось кількість помідорів може відрізнятися, в залежності від розміру і щільності укладки. Також за бажанням ви можете покласти більше додаткових овочів для аромату і смаку, або зелені. Цей рецепт дуже простий і відмінно підійде для зайнятих господинь.
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 50 грам
- Часник - 1-2 зубчиків
- Листя хрону і кріп - 1 пучок
- Цибулина - 1 штука
- Солодкий перець - 1 штука
- Помідори - 1.5 кілограма
Вимийте овочі та зелень.
На дно заздалегідь простерилизованной банки викладіть листя хрону і кріп, додайте нарізаний на 3-4 частини часник.
Заповніть банку помідорами. У порожнечі, що утворилися помістіть скибочки нарізаної цибулі і перцю.
Залийте окропом, прикрийте кришкою і залиште на 7-10 хвилин.
Після акуратно злийте воду. Всипте в банку сіль.
Влийте оцет і додайте цукор.
Залийте окропом, закатати кришкою і залиште банку догори дном до повного охолодження.
Ось так просто, швидко і смачно можна приготувати помідори на зиму в 3-літрових банках.