Солоні помідори на зиму в банках
(покроковий рецепт з фото)
Солоні помідори на зиму в банках - це відмінний порятунок для всієї родини в холодну пору року. Підготувавшись заздалегідь, у вас завжди будуть на столі смачні і апетитні помідорчики до основних страв.
Дуже смачними виходять солоні помідори, якщо до них додати трохи часничку і перцю чилі. Ці інгредієнти надають страві незабутній аромат і пікантну гостру нотку. Вам обов'язково варто спробувати цю консервацію. Щоб дізнатися, як приготувати солоні помідори на зиму в банках, читайте цей рецепт.
- Черрі - 500 грам
- Часник - 2 зубчики
- Перець чилі - 1 штука
- Гірчиця zernistaya - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Оцет - 50 мілілітрів
- Гірчичне масло - 50 мілілітрів
- Перець горошком - 1 Чайна ложка
- Гвоздика - 2-3 штук
- Петрушка - За смаком
- Вода - 500 мілілітрів
Для цього рецепта чудово підійдуть невеликі помідори черрі жовтого кольору. Вони дуже ефектно виглядають на столі. Викладіть їх в друшляк і промийте під проточною водою.
Часник очистіть від лушпиння, кожен зубчик наріжте за допомогою гострого ножа на тонкі слайси.
Простерилизуйте банки будь-яким зручним для вас способом. Викладіть в банки вимиті помідори, додаючи до них зелень петрушки, слайси часнику і нарізану кружальцями перець чилі.
Тепер вам необхідно приготувати маринад. Для цього змішайте в каструльці гірчицю, перець, сіль, цукор, гвоздику, залийте це все водою. Поставте на плиту і доведіть до кипіння. Потім влийте оцет і дайте маринаду закипіти ще раз.
Залийте гарячим маринадом банки, закрийте їх кришками і переверніть. Накрийте помідори рушником або ковдрою, дочекайтеся, поки вони повністю охолонуть.