Рецепт Солоні помідори на зиму в банках фото

Солоні помідори на зиму в банках
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Помідор
Дієтичне харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Заготовки, Сольовий, Солоне

Солоні помідори на зиму в банках - це відмінний порятунок для всієї родини в холодну пору року. Підготувавшись заздалегідь, у вас завжди будуть на столі смачні і апетитні помідорчики до основних страв.

Дуже смачними виходять солоні помідори, якщо до них додати трохи часничку і перцю чилі. Ці інгредієнти надають страві незабутній аромат і пікантну гостру нотку. Вам обов'язково варто спробувати цю консервацію. Щоб дізнатися, як приготувати солоні помідори на зиму в банках, читайте цей рецепт.

  • Черрі - 500 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Перець чилі - 1 штука
  • Гірчиця zernistaya - 2 чайних ложки
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Оцет - 50 мілілітрів
  • Гірчичне масло - 50 мілілітрів
  • Перець горошком - 1 Чайна ложка
  • Гвоздика - 2-3 штук
  • Петрушка - За смаком
  • Вода - 500 мілілітрів
солоні помідори на зиму в банках - фото крок 1
Для цього рецепта чудово підійдуть невеликі помідори черрі жовтого кольору. Вони дуже ефектно виглядають на столі. Викладіть їх в друшляк і промийте під проточною водою.
солоні помідори на зиму в банках - фото крок 2
Часник очистіть від лушпиння, кожен зубчик наріжте за допомогою гострого ножа на тонкі слайси.
солоні помідори на зиму в банках - фото крок 3
Простерилизуйте банки будь-яким зручним для вас способом. Викладіть в банки вимиті помідори, додаючи до них зелень петрушки, слайси часнику і нарізану кружальцями перець чилі.
солоні помідори на зиму в банках - фото крок 4
Тепер вам необхідно приготувати маринад. Для цього змішайте в каструльці гірчицю, перець, сіль, цукор, гвоздику, залийте це все водою. Поставте на плиту і доведіть до кипіння. Потім влийте оцет і дайте маринаду закипіти ще раз.
солоні помідори на зиму в банках - фото крок 5
Залийте гарячим маринадом банки, закрийте їх кришками і переверніть. Накрийте помідори рушником або ковдрою, дочекайтеся, поки вони повністю охолонуть.

Схожі рецепти