Рецепт Солоні помідори як бочкові фото

Солоні помідори як бочкові
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Помідор
Дієтичне харчування , Пісні страви
Літні
Заготовки , Сольовий , Солоне
Кількість порцій: 1
Час приготування: 12 г. 55 хв.

Пам'ятаю в дитинстві на канікули я їздила в село до бабусі. І моєю улюбленою їжею була картопля з бабусиними помідорами. А зберігалися вони в погребі в дерев'яних бочках. Прибереш зелень, а на тебе дивляться червоні ароматні томати. Смачно.

Опис приготування:

Я довго шукала рецепт, який мені нагадав би смак тих бабусиних помідорів. Для цього рецепта потрібна суха гірчиця хорошої якості. Помідори повинні бути цілими і без ознак псування, щільними і м'ясистими. Банки стерилізувати не обов'язково, але це дозволить Вам виявити банки з вадою, які не підійдуть для закаток. Зелень можете взяти на Ваш розсуд. Пригощайтеся!

  • Помідор - 1.5 кілограма
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Цукор - 1.5 Ст. Ложки
  • Гірчичний - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 1 штука
  • Кріп - 2 штуки
  • Хрін свіжий - 1 штука (листя)
  • Вода - 1 літр
  • Оцет 70% - 1 Чайна ложка
солоні помідори як бочкові - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
солоні помідори як бочкові - фото крок 2
На дно банки покладіть половину порізаного часнику. Зверху покладіть чисті помідори, часник, що залишився і залийте окропом. Залиште на 15 хвилин.
солоні помідори як бочкові - фото крок 3
Злийте воду, покладіть кріп, листя хрону, сіль, цукор, доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини.
солоні помідори як бочкові - фото крок 4
Додайте оцет, гірчицю, залийте помідори до самого верху і закатати стерилізованими кришками. Переверніть банки догори дном і укутайте до повного охолодження. Приберіть в льох.
солоні помідори як бочкові - фото крок 5
Смачного!

Схожі рецепти