Солоні помідори як бочкові
(покроковий рецепт з фото)
Пам'ятаю в дитинстві на канікули я їздила в село до бабусі. І моєю улюбленою їжею була картопля з бабусиними помідорами. А зберігалися вони в погребі в дерев'яних бочках. Прибереш зелень, а на тебе дивляться червоні ароматні томати. Смачно.
Я довго шукала рецепт, який мені нагадав би смак тих бабусиних помідорів. Для цього рецепта потрібна суха гірчиця хорошої якості. Помідори повинні бути цілими і без ознак псування, щільними і м'ясистими. Банки стерилізувати не обов'язково, але це дозволить Вам виявити банки з вадою, які не підійдуть для закаток. Зелень можете взяти на Ваш розсуд. Пригощайтеся!
- Помідор - 1.5 кілограма
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 1.5 Ст. Ложки
- Гірчичний - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 штука
- Кріп - 2 штуки
- Хрін свіжий - 1 штука (листя)
- Вода - 1 літр
- Оцет 70% - 1 Чайна ложка
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
На дно банки покладіть половину порізаного часнику. Зверху покладіть чисті помідори, часник, що залишився і залийте окропом. Залиште на 15 хвилин.
Злийте воду, покладіть кріп, листя хрону, сіль, цукор, доведіть до кипіння і варіть 3 хвилини.
Додайте оцет, гірчицю, залийте помідори до самого верху і закатати стерилізованими кришками. Переверніть банки догори дном і укутайте до повного охолодження. Приберіть в льох.
Смачного!