Рецепт Бочкові огірки фото

Бочкові огірки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі , Огірок
Вегетаріанське харчування
Літні , Фуршет
Заготовки , Сольовий , Солоне
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 дн. 9 г. 0 хв.

В цьому році перші банки з огірками я вже зробила, так що хочу поділитися з вами, ймовірно, найкращим рецептом приготування бочкових огірків в банках.

Опис приготування:

Соління в моєму будинку вже якийсь щорічний ритуал, але у мене завжди були проблеми з огірками, часто виходили занадто м'яким або порожніми. Це було до того, коли я дізналася, що додавання листя винограду або смородини в банку може зробити огірки такими, якими вони повинні бути! А чому? Просто вони містять речовини, які роблять огірки твердіше і смачніше.

  • Огірок - 3-4 кілограм
  • Часник - 8 штук
  • Кріп - 4 штуки
  • Хрін - 4 штуки
  • Фенхель - За смаком
  • Листя смородини - За смаком
  • Листя винограду - За смаком
  • Сіль - 50 грам
  • Вода - 2 L
1
Огірки промийте і відріжте кінчики. Підготуйте банки. Якщо ви використовуєте металеві кришки перед використанням потрібно обшпарити їх гарячою водою.
2
На дно кожної баночки покладіть фенхель, 2 зубчики часнику, шматочок хрону, листя винограду і смородини. Інший простір заповніть огірками.
3
Залийте огірки холодною водою, змішаної з сіллю.
4
Баночки з огірками закатати і залиште на кілька днів у теплому, темному місці. Потім можете перенести їх в підвал.
5
Смачного!

Схожі рецепти