Соус «ткемалі» зі смородини
(покроковий рецепт з фото)
Якщо у вас в холодильнику лежить готовий майонез і кетчуп з магазину, то це, звичайно, добре. Завжди можна доповнити ними блюдо. Але вони не зрівняються з домашніми соусами. Так що давайте готувати!
І я продовжую поповнювати список таких рецептів. Пропоную вам дізнатися, як приготувати соус "ткемалі" зі смородини. Його кисло-солодкий смак підійде майже під будь-яке м'ясо, а особливо під шашлик або запечене на грилі. Цей соус готують з різних фруктів і ягід, і цей варіант - один з кращих, хоча і трохи нестандартний.
- Червона смородина - 500 грам
- Цукор - 250 грам
- Оцет - 50 мілілітрів
- Гвоздика - 5 штук
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Koriandr - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 3-4 Ст. Ложок

Ягоди промийте, видаліть листя, а потім обсушити їх.

Поставте смородину на вогонь разом з водою. Варіть її 3-5 хвилин, іноді помішуючи.

Протріть ягоди через сито, залишивши тільки сік з м'якоттю від них.

Додайте в сік цукор. Соус поставте на вогонь, нагрійте його до розчинення кристалів.

Всі приправи з'єднайте і потовчіть трохи, зробивши єдину масу.

Додайте до соку прянощі і оцет. Перемішайте.

Прокип'ятіть "ткемалі" ще 5 хвилин, а потім відразу розлийте його по стерилізованим банкам. Закупорте їх. Після охолодження можете пробувати!