Рецепт Соус «ткемалі» зі смородини фото

Соус «ткемалі» зі смородини
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Ягоди, Смородина, Червона смородина
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку
Соуси, Ткемалі

Якщо у вас в холодильнику лежить готовий майонез і кетчуп з магазину, то це, звичайно, добре. Завжди можна доповнити ними блюдо. Але вони не зрівняються з домашніми соусами. Так що давайте готувати!

І я продовжую поповнювати список таких рецептів. Пропоную вам дізнатися, як приготувати соус "ткемалі" зі смородини. Його кисло-солодкий смак підійде майже під будь-яке м'ясо, а особливо під шашлик або запечене на грилі. Цей соус готують з різних фруктів і ягід, і цей варіант - один з кращих, хоча і трохи нестандартний.

  • Червона смородина - 500 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Оцет - 50 мілілітрів
  • Гвоздика - 5 штук
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Koriandr - 1 Чайна ложка
  • Чорний мелений перець - 0, 5 чайних ложки
  • Вода - 3-4 Ст. Ложок
соус
Ягоди промийте, видаліть листя, а потім обсушити їх.
соус
Поставте смородину на вогонь разом з водою. Варіть її 3-5 хвилин, іноді помішуючи.
соус
Протріть ягоди через сито, залишивши тільки сік з м'якоттю від них.
соус
Додайте в сік цукор. Соус поставте на вогонь, нагрійте його до розчинення кристалів.
соус
Всі приправи з'єднайте і потовчіть трохи, зробивши єдину масу.
соус
Додайте до соку прянощі і оцет. Перемішайте.
соус
Прокип'ятіть "ткемалі" ще 5 хвилин, а потім відразу розлийте його по стерилізованим банкам. Закупорте їх. Після охолодження можете пробувати!

Схожі рецепти