Соус «ткемалі» до м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Не знаю, з яким соусом подати м'ясо? подивіться, як приготувати "ткемалі" до м'яса - апетитний, пікантний і шалено смачний соус. Вам знадобляться зелень, сливи і спеції - прості інгредієнти.
Основним інгредієнтом даного соусу є слива (алича жовта або червона), а також зелень. Зверніть увагу, що зелень найкраще брати свіжу, так соус вийде смачнішим і ароматним. Кількість цукру, солі і перцю можна регулювати, коли соус вже готовий. Крім того, ви можете додати трохи яблучного оцту або лимонного соку для більш насиченого смаку. Подавати соус "ткемалі" можна до м'яса, птиці та риби.
- Слива - 1 кілограм (алича жовта або червона)
- Часник - 3-5 зубчиків
- Перець гострий - 1-2 штук
- Кріп свіжий - 1 пучок
- Кінза свіжа - 1 пучок
- Сіль - 4 чайних ложки
- Коріандр мелений - 3 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
1. Сливу промийте, вийміть з неї кісточки, засипте плоди сіллю, перемішайте і почекайте, поки вони пустять сік. Поставте каструлю на вогонь і дайте масі закипіти.
2. Проваріть протягом п'яти хвилин, після чого додайте нарізаний перець і варіть ще п'ять хвилин. Зелень промийте та висушіть, злегка подрібніть і додайте до соусу.
3. Проваріть соус ще кілька хвилин, після чого додайте коріандр, подрібнений часник, перемішайте і зніміть з вогню. Дайте масі трохи охолонути і подрібнити блендером до консистенції сметани.
4. За необхідності додайте сіль, перець, яблучний оцет або спеції. Зберігайте соус в холодильнику. Смачного!