Соус «ткемалі» до м'яса
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.
Не знаю, з яким соусом подати м'ясо? подивіться, як приготувати"Ткемалі" до м'яса - апетитний, пікантний і шалено смачний соус. Вам знадобляться зелень, сливи і спеції - прості інгредієнти.
Опис приготування:
Основним інгредієнтом даного соусу є слива (алича жовта або червона), а також зелень. Зверніть увагу, що зелень найкраще брати свіжу, так соус вийде смачнішим і ароматним. Кількість цукру, солі і перцю можна регулювати, коли соус вже готовий. Крім того, ви можете додати трохи яблучного оцту або лимонного соку для більш насиченого смаку. Подавати соус"Ткемалі" можна до м'яса, птиці та риби.
- Слива - 1 кілограм (алича жовта або червона)
- Часник - 3-5 зубчиків
- Перець гострий - 1-2 штук
- Кріп свіжий - 1 пучок
- Кінза свіжа - 1 пучок
- Сіль - 4 чайних ложки
- Коріандр мелений - 3 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
1. Сливу промийте, вийміть з неї кісточки, засипте плоди сіллю, перемішайте і почекайте, поки вони пустять сік. Поставте каструлю на вогонь і дайте масі закипіти.
2. Проваріть протягом п'яти хвилин, після чого додайте нарізаний перець і варіть ще п'ять хвилин. Зелень промийте та висушіть, злегка подрібніть і додайте до соусу.
3. Проваріть соус ще кілька хвилин, після чого додайте коріандр, подрібнений часник, перемішайте і зніміть з вогню. Дайте масі трохи охолонути і подрібнити блендером до консистенції сметани.
4. За необхідності додайте сіль, перець, яблучний оцет або спеції. Зберігайте соус в холодильнику. Смачного!