Рецепт Соус «ткемалі» до м'яса фото

Соус «ткемалі» до м'яса
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Фрукти , Слива
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Соуси , До м'яса , Ткемалі
Кількість порцій: 4
Час приготування: 20 хв.

Не знаю, з яким соусом подати м'ясо? подивіться, як приготувати"Ткемалі" до м'яса - апетитний, пікантний і шалено смачний соус. Вам знадобляться зелень, сливи і спеції - прості інгредієнти.

Опис приготування:

Основним інгредієнтом даного соусу є слива (алича жовта або червона), а також зелень. Зверніть увагу, що зелень найкраще брати свіжу, так соус вийде смачнішим і ароматним. Кількість цукру, солі і перцю можна регулювати, коли соус вже готовий. Крім того, ви можете додати трохи яблучного оцту або лимонного соку для більш насиченого смаку. Подавати соус"Ткемалі" можна до м'яса, птиці та риби.

  • Слива - 1 кілограм (алича жовта або червона)
  • Часник - 3-5 зубчиків
  • Перець гострий - 1-2 штук
  • Кріп свіжий - 1 пучок
  • Кінза свіжа - 1 пучок
  • Сіль - 4 чайних ложки
  • Коріандр мелений - 3 чайних ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
соус
1. Сливу промийте, вийміть з неї кісточки, засипте плоди сіллю, перемішайте і почекайте, поки вони пустять сік. Поставте каструлю на вогонь і дайте масі закипіти.
соус
2. Проваріть протягом п'яти хвилин, після чого додайте нарізаний перець і варіть ще п'ять хвилин. Зелень промийте та висушіть, злегка подрібніть і додайте до соусу.
соус
3. Проваріть соус ще кілька хвилин, після чого додайте коріандр, подрібнений часник, перемішайте і зніміть з вогню. Дайте масі трохи охолонути і подрібнити блендером до консистенції сметани.
соус
4. За необхідності додайте сіль, перець, яблучний оцет або спеції. Зберігайте соус в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти