Рецепт Аджабсандал з Грузії фото

Аджабсандал з Грузії
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Кавказька кухня різноманітна і смачна. Її страви популярні по всьому світу. Безліч прянощів і трав роблять страви кавказької кухні смачними і дуже ароматними. Аджапсандал - одне з таких страв.

Опис приготування:

Сьогодні я розповім, як приготувати аджапсандал - кавказьке овочеве рагу з насиченим пряним смаком. Найголовніше, щоб всі овочі були молоді і свіжі - це перша частина шляху до успіху. Друга - правильно обробити кожен овоч і приправити страву. Якщо ви любите гостре, то додайте червоний стручковий перець. Можете додати більше приправ, характерних для кавказької кухні і отримаєте ще більш пряне блюдо. Найкраще подавати аджапсандал в холодному вигляді. Це рагу має постояти в холодильнику десь добу, щоб овочі добре просочилися один одним. Для своїх рідних я готую аджапсандал з невеликою кількістю прянощів, але смак готового блюда виходить просто відмінним. Спробуйте і ви приготувати це кавказьке блюдо і побалувати своїх рідних чимось смачним і незвичайним, особливо в розпал сезону свіжих овочів.

  • Баклажан - 1 штука
  • Перець солодкий болгарський - 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Помідор - 2-3 штук
  • Голівка часнику - 1 штука
  • Braai, петрушка - 100 грам
  • Сіль - 1 Чайна ложка
Adzhapsandali грузинськи - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Очистіть цибулю і часник. Добре промийте всі овочі і дайте стекти воді.
Adzhapsandali грузинськи - фото крок 2
Баклажани наріжте тоненькими кружальцями і присолите. Залиште на 20 хвилин, щоб вони пустили сік. Це допоможе позбутися від характерної для них гіркоти.
Adzhapsandali грузинськи - фото крок 3
Перець наріжте тонкою соломкою.
Adzhapsandali грузинськи - фото крок 4
Лук наріжте півкільцями.
Adzhapsandali грузинськи - фото крок 5
Баклажани злегка відіжміть від утворився соку. Обмокніть в борошні й обсмажте на розігрітій олії до рум'яної скоринки. Викладіть в каструлю, в якій будете гасити. Я використовую мультиварку.
Adzhapsandali грузинськи - фото крок 6
Помідори натріть на крупній тертці. Це допоможе м'якоть перетворити в однорідну кашку, а шкірка нам не знадобиться, її можна просто викинути.
Adzhapsandali грузинськи - фото крок 7
Лук обсмажте на тій самій олії, на якому смажили баклажани. Викладіть цибулю зверху на баклажани.
Adzhapsandali грузинськи - фото крок 8
Додайте також підсмажений перець і залийте томатним соком. Додайте пропущений через прес часник. Зверху присипте дрібно посіченою зеленню. Трохи солі. Добре перемішайте і тушкуйте на середньому вогні 15 хвилин. В мультиварці я виставляю режим гасіння при максимальній температурі на 20 хвилин.
Adzhapsandali грузинськи - фото крок 9
Adzhapsandali готовий. Дайте рагу постояти приблизно півгодини і можете їсти. Але краще дочекайтеся, поки воно повністю охолоне, а ще смачніше аджапсандал буде через добу, постоявши в холодильнику. Смачного!

Схожі рецепти