Аджабсандал з Грузії
(покроковий рецепт з фото)
Кавказька кухня різноманітна і смачна. Її страви популярні по всьому світу. Безліч прянощів і трав роблять страви кавказької кухні смачними і дуже ароматними. Аджапсандал - одне з таких страв.
Сьогодні я розповім, як приготувати аджапсандал - кавказьке овочеве рагу з насиченим пряним смаком. Найголовніше, щоб всі овочі були молоді і свіжі - це перша частина шляху до успіху. Друга - правильно обробити кожен овоч і приправити страву. Якщо ви любите гостре, то додайте червоний стручковий перець. Можете додати більше приправ, характерних для кавказької кухні і отримаєте ще більш пряне блюдо. Найкраще подавати аджапсандал в холодному вигляді. Це рагу має постояти в холодильнику десь добу, щоб овочі добре просочилися один одним. Для своїх рідних я готую аджапсандал з невеликою кількістю прянощів, але смак готового блюда виходить просто відмінним. Спробуйте і ви приготувати це кавказьке блюдо і побалувати своїх рідних чимось смачним і незвичайним, особливо в розпал сезону свіжих овочів.
- Баклажан - 1 штука
- Перець солодкий болгарський - 2 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Помідор - 2-3 штук
- Голівка часнику - 1 штука
- Braai, петрушка - 100 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка