Рецепт Бульбашки в Грузії зимівлі фото

Бульбашки в Грузії зимівлі
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Грузинська кухня
Овочі , Капуста
Пісні страви , Веганські страви
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 10-15
Час приготування: 1 дн. 6 г. 0 хв.

Заготовки на зиму роблять все господині. Пропоную цікавий рецепт, як приготувати капусту по-грузинськи на зиму. Рецепт дуже простий, але потрібен час, щоб все ретельно нашаткувати.

Опис приготування:

Таке блюдо можна подавати як закуску або салат, воно підійде до будь-якого гарніру. Як і все більш солоним, зберігатися капуста буде довго, тому можна зробити багато таких заготовок. Як і у всіх грузинських страв смак капусти пряний і островатий, вона виглядає яскраво і соковито. Головне в даному випадку дотримуватися пропорції капусти і буряка, щоб смак вийшов гармонійним.


  • Капуста - 1-1, 5 кілограма
  • Буряк - 1 штука
  • Селера - 1 пучок
  • Часник - 2 штуки
  • Сіль - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 3 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 1/2 склянки
  • Вода - 1, 5 L
  • Перець горошком - 1 Чайна ложка
  • Лавровий лист - 5 штук
  • Перець гострий - 1 штука
бульбашки в Грузії зимівлі - фото крок 1
1. Беремо і готуємо всі необхідні інгредієнти.
бульбашки в Грузії зимівлі - фото крок 2
2. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, перець, лавровий лист і цукор, доводимо все до кипіння, додаємо оцет і вимикаємо.
бульбашки в Грузії зимівлі - фото крок 3
3. Нарізаємо капусту великими шматками, щоб вони змогли пролізти в горлечко банки. У банку на денце утрамбовуємо капусту першим шаром.
бульбашки в Грузії зимівлі - фото крок 4
4. Буряк очищаємо, нарізаємо шматочками і закладаємо в банку.
бульбашки в Грузії зимівлі - фото крок 5
5. Нарізаємо селера, укладаємо його в банку.
бульбашки в Грузії зимівлі - фото крок 6
6. Нарізаємо часник великими шматками, його також відправляємо в банку.
бульбашки в Грузії зимівлі - фото крок 7
7. Такими шарами викладаємо всі інгредієнти, буряк в самому кінці необхідно укласти зверху. Також додайте гострий перець. Заливаємо в банку раніше приготований розсіл, закриваємо і залишаємо при кімнатній температурі на 24 годину. Зберігати капусту потрібно в холодильнику.
бульбашки в Грузії зимівлі - фото крок 8
8. Смачного!

Схожі рецепти