Бульбашки в Грузії зимівлі
(покроковий рецепт з фото)
Заготовки на зиму роблять все господині. Пропоную цікавий рецепт, як приготувати капусту по-грузинськи на зиму. Рецепт дуже простий, але потрібен час, щоб все ретельно нашаткувати.
Таке блюдо можна подавати як закуску або салат, воно підійде до будь-якого гарніру. Як і все більш солоним, зберігатися капуста буде довго, тому можна зробити багато таких заготовок. Як і у всіх грузинських страв смак капусти пряний і островатий, вона виглядає яскраво і соковито. Головне в даному випадку дотримуватися пропорції капусти і буряка, щоб смак вийшов гармонійним.
- Капуста - 1-1, 5 кілограма
- Буряк - 1 штука
- Селера - 1 пучок
- Часник - 2 штуки
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1/2 склянки
- Вода - 1, 5 L
- Перець горошком - 1 Чайна ложка
- Лавровий лист - 5 штук
- Перець гострий - 1 штука
1. Беремо і готуємо всі необхідні інгредієнти.
2. У каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, перець, лавровий лист і цукор, доводимо все до кипіння, додаємо оцет і вимикаємо.
3. Нарізаємо капусту великими шматками, щоб вони змогли пролізти в горлечко банки. У банку на денце утрамбовуємо капусту першим шаром.
4. Буряк очищаємо, нарізаємо шматочками і закладаємо в банку.
5. Нарізаємо селера, укладаємо його в банку.
6. Нарізаємо часник великими шматками, його також відправляємо в банку.
7. Такими шарами викладаємо всі інгредієнти, буряк в самому кінці необхідно укласти зверху. Також додайте гострий перець. Заливаємо в банку раніше приготований розсіл, закриваємо і залишаємо при кімнатній температурі на 24 годину. Зберігати капусту потрібно в холодильнику.
8. Смачного!