Бульбашки в грузинському svekloй (гостра)
(покроковий рецепт з фото)
Ідеальна закуска до святкового столу - це капуста по-грузинськи. Маринується з буряком, що надає капусті характерне забарвлення. Крім того, повинен вас попередити, що закуска дуже гостра.
Закуска виходить не тільки смачною, але і корисною, адже містить в собі велику кількість вітамінів. На перший раз раджу зменшити к-ть перцю в рецепті, звичайно, якщо тільки ви не грузин. В іншому випадку може бути занадто пікантно Готову закуску зберігайте в холодильнику, не сливах розсіл. Хай щастить!
- Капуста - 3 кілограма
- Буряк - 1, 5 кілограма
- Перець червоний пекучий - 3 штуки
- Часник - 2 штуки
- Селера - 2 пучка
- Сіль - 3 Ст. Ложки
- Вода - 2 L
Приготуємо розсіл. Кип'ятимо в каструлі воду з сіллю. Знімаємо з плити і даємо повністю охолонути.
Капусту нарізаємо порційними шматочками невеликого розміру.
Буряк очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками.
Часник очищаємо, кожну часточку розрізаємо навпіл. Гострий перчик також акуратно нарізаємо, видаливши насіння.
У глибоку каструлю викладаємо шар буряка. Потім - капусту, потім знову буряк, часник, перець і гілочки селери. Таким чином, повторюючи шари, заповнюємо каструлю.
Верхнім шаром виходить буряк.
Заливаємо овочі холодним розсолом, накриваємо кришкою і відправляємо в прохолодне місце на три доби.
Готово!
Смачного!