Бульбашки на грузинському
(покроковий рецепт з фото)
Гостра, дуже соковита і, до того ж, неймовірно апетитна капуста по-грузинськи в домашніх умовах - це прекрасний варіант пікантною закуски до вашого столу.
Залежно від розрізу капусти, враховуйте кількість маринаду. В середньому, з 1 кілограм знадобиться 1 літр маринаду. Запашний перець і лавровий лист дуже рекомендую використовувати в цей простий рецепт капусти по-грузинськи, так як вони надають особливого аромату. Гостроту ви можете регулювати смаку, проте капуста повинна бути гострою.
- Капуста - 1 штука
- Буряк - 1 штука
- Часник - 4-8 зубчиків
- Гострий перець - 1-2 штук
- Свіжа зелень - 1 пучок
- Цукор - 1 Ст. Ложка (з 1 літр води)
- Сіль - 3 Ст. Ложки (без гірки)
- Оцет - 100 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Запашний перець - 2-5 штук
1. Ось такий набір інгредієнтів потрібен, для приготування капусти по-грузинськи.
2. Очистіть капусту від верхнього листя, але не викидайте, вони нам ще знадобляться. Наріжте досить великими шматочками.
3. Буряк очистіть і наріжте тонкими скибочками. Є варіант, коли буряк труть на тертці, проте не всім він до душі.
4. Часник очистіть і (при бажанні) подрібніть. Його кількість залежить від ваших смакових уподобань.
5. Підготуйте каструлю потрібного розміру. На дно викладіть третину (або половину, в залежності від кількості) капусти.
6. Зверху викладіть третину інших інгредієнтів - часнику, зелений, перцю, буряка.
7. Перекладайте капусту шарами до закінчення інгредієнтів. Можна також використовувати дрібно нарізану моркву.
8. Тепер можна зайнятися маринадом. Для такого обсягу каструлю потрібно потрійна порція інгредієнтів, зазначених в рецепті (з 3 літра води). У воду насипте цукор, сіль, додайте лавровий лист, перець, оцет.
9. Доведіть до кипіння, дайте цукру з сіллю повністю розчинитися. Киплячим маринадом залийте капусту.
10. Пам'ятайте відкладені листя? Так ось їх потрібно викласти в каструлю зверху, щоб капуста по-грузинськи в домашніх умовах не обвітрилася.
11. Залишилося тільки встановити зверху невеликий вантаж і після охолодження прибрати каструлю в холодильник мінімум на 1 добу.