Аджабсандал на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Аджапсандал на зиму - проста в приготуванні закуска, яка не залишить байдужим нікого, так як на смак виходить просто дивовижна. Беріть на замітку рецепт!
Аджапсандал на зиму хороший тим, що він просто ідеально впишеться в будь-яке застілля. Настільки смачний салат поєднується з будь-якими стравами і гарнірами, він однаковий як в літній час, так і в зиязикай, у вигляді консервації - завжди незрівнянний смак. Для рецепта вибирайте найсвіжіші овочі. Зберігати заготовку можна в коморі звичайної квартири. Отже, приступимо!
- Баклажани - 1, 5 кілограма
- Перець солодкий - 750 грам
- Цибуля - 750 грам
- Помідори - 750 грам
- Масло рослинне - 300 мілілітрів
- Сіль - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Часник - 1 штука (головка)
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Зелень - 1 пучок

Підготуйте інгредієнти.

Інгредієнти розраховані на 4 банки об'ємом 0, 5 L. Банки вимийте і простерилизуйте над парою, кришки проваріть в окропі 10 хвилин. Баклажани вимийте і наріжте брусочками або великими кубиками.

Баклажани відправте смажитися до готовності, додавайте в процесі смаження рослинне масло. Паралельно прогрійте ще одну сковороду, очистіть цибулю і наріжте півкільцями. Смажте цибулю окремо від баклажанів.

Солодкий перець очистіть від насіння і видаліть перегородки. Наріжте перець смужками. Смажте перець також в окремій сковороді.

Помідори вимийте і просушіть, видаліть місце зростання плодоніжки. Наріжте томати довільно і подрібніть в блендері.

Перелийте томати в каструлю, прогрейте. Додайте до томату сіль.

Перекладіть в каструлю смажені овочі.

Додайте слідом нарізану зелень, очищену і пропущену на пресі головку часнику, ложку сахара.

Гасіть овочі в томаті 40 хвилин на невеликому вогні, в кінці додайте оцет.

Розкладіть заготовку по стерильним банкам.

Засукайте заготовку герметично кришкою і поставте догори дном, укрийте ковдрою і залиште на добу в спокої. Через деякий час перенесіть в комору.

Смачного!