Рецепт Аджабсандал на зиму фото

Аджабсандал на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Овочі , Баклажан
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Заготовки , Консервація
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Аджапсандал на зиму - проста в приготуванні закуска, яка не залишить байдужим нікого, так як на смак виходить просто дивовижна. Беріть на замітку рецепт!

Опис приготування:

Аджапсандал на зиму хороший тим, що він просто ідеально впишеться в будь-яке застілля. Настільки смачний салат поєднується з будь-якими стравами і гарнірами, він однаковий як в літній час, так і в зиязикай, у вигляді консервації - завжди незрівнянний смак. Для рецепта вибирайте найсвіжіші овочі. Зберігати заготовку можна в коморі звичайної квартири. Отже, приступимо!

  • Баклажани - 1, 5 кілограма
  • Перець солодкий - 750 грам
  • Цибуля - 750 грам
  • Помідори - 750 грам
  • Масло рослинне - 300 мілілітрів
  • Сіль - 2 Ст. Ложки
  • Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
  • Часник - 1 штука (головка)
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Зелень - 1 пучок
аджапсандал на зиму - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
аджапсандал на зиму - фото крок 2
Інгредієнти розраховані на 4 банки об'ємом 0, 5 L. Банки вимийте і простерилизуйте над парою, кришки проваріть в окропі 10 хвилин. Баклажани вимийте і наріжте брусочками або великими кубиками.
аджапсандал на зиму - фото крок 3
Баклажани відправте смажитися до готовності, додавайте в процесі смаження рослинне масло. Паралельно прогрійте ще одну сковороду, очистіть цибулю і наріжте півкільцями. Смажте цибулю окремо від баклажанів.
аджапсандал на зиму - фото крок 4
Солодкий перець очистіть від насіння і видаліть перегородки. Наріжте перець смужками. Смажте перець також в окремій сковороді.
аджапсандал на зиму - фото крок 5
Помідори вимийте і просушіть, видаліть місце зростання плодоніжки. Наріжте томати довільно і подрібніть в блендері.
аджапсандал на зиму - фото крок 6
Перелийте томати в каструлю, прогрейте. Додайте до томату сіль.
аджапсандал на зиму - фото крок 7
Перекладіть в каструлю смажені овочі.
аджапсандал на зиму - фото крок 8
Додайте слідом нарізану зелень, очищену і пропущену на пресі головку часнику, ложку сахара.
аджапсандал на зиму - фото крок 9
Гасіть овочі в томаті 40 хвилин на невеликому вогні, в кінці додайте оцет.
аджапсандал на зиму - фото крок 10
Розкладіть заготовку по стерильним банкам.
аджапсандал на зиму - фото крок 11
Засукайте заготовку герметично кришкою і поставте догори дном, укрийте ковдрою і залиште на добу в спокої. Через деякий час перенесіть в комору.
аджапсандал на зиму - фото крок 12
Смачного!

Схожі рецепти