Суп з сочевиці з м'ясом
(покроковий рецепт з фото)
Ще на Русі в Середньовіччі сочевиця була основним інгредієнтом в кулінарії. Так чому б нам не вшанувати стародавній звичай і не приготувати цей прекрасний суп з сочевиці з м'ясом?
Як зробити суп з сочевиці з м'ясом - ось, про що ви дізнаєтеся в цьому рецепті. Суп - grubovatий, трохи примітивний, але зате дуже ситний і наваристий. Таке собі чоловіче блюдо, хоча в нашій родині воно подобається всім, незалежно від статевої приналежності їдця Відмінний суп для буденного сімейного обіду або вечері.
- М'ясо - 400 грам (свинина або яловичина)
- Сочевиця - 150 грам
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Морквина - 1 штука
- Картопля - 3 штуки
- Помідор - 1 штука
- Часник - 3 зубчики
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Перець мелений - - За смаком
- Свіжа або Шушен зелень - - За смаком
Почнемо ми з того, що ставимо варити м'ясо. Доводимо до температури кипіння, а потім трохи знижуємо і продовжуємо варити на середньому вогні приблизно 35 хвилин.
Тепер чистимо овочі і режим їх на дрібні кубики.
В цей же час треба промити сочевицю і замочити холодної кип'яченої водою.
Далі вибираємо відварне м'ясо з каструлі.
Ріжемо на кубики м'ясо.
Цибулю і моркву обсмажуємо на сковороді, попередньо змащеній олією.
Дрібно нарізаємо часник і додаємо до обсмаженою овочам.
Нарізаємо і помідор на кубики. До речі, можете з помідора зняти шкірку, опустивши його на кілька хвилин в окріп.
І все це додаємо в сковороду.
Додаємо в каструлю сочевицю і варимо 20 хвилин, перевірте готовність. Потім додаємо картоплю, доводимо до кипіння і вливаємо заправку і порізане м'ясо. Додайте також мелений чорний перець, зелень і лавровий лист. Вимикаємо плиту і залишаємо із закритою кришкою нудитися.
Страву подавати гарячою, смачного!