Ратунда з медом на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Для любителів гострого, ратунда з медом - справжній делікатес. Холодної, вогкою взимку баночка яскравого, гострого перцю в кисло-солодкому маринаді, стане справжнім святом. Готуємо ратунду з медом.
Ратунда в меду готується дуже просто. Для краси беріть перець різних кольорів. Обов'язково пробуйте маринад і кладіть сіль, цукор за смаком. Така закуска хороша сама по собі. А в поєднанні з м'ясом, рибою, куркою і картоплею просто смакота. Заготівля гідна будь-якого святкового столу. Із зазначених інгредієнтів виходить одна банка об'ємом 700 мл.
- Перець ратунда - 600 грам
- Часник - 2 зубчики
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Лавровий лист - 1 штука
- Вода - 350 мілілітрів
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
Підготуйте інгредієнти для приготування ратунди з медом.
Зробіть маринад для перцю. У каструлю налийте воду. Додайте сіль, цукор і мед.
Додайте лавровий лист.
Влийте рослинне масло і оцет.
Доведіть маринад до кипіння.
Ратунду очистіть і помийте.
Наріжте на 4-5 частин і викладіть в гарячий маринад. Варіть на середньому вогні 7-8 хвилин.
У стерилізовані банки викладіть часник.
Ратунду діставайте з каструлі і відразу кладіть в банку.
Коли банку буде заповнена перцем, залийте його гарячим маринадом і закатати кришкою. Зберігайте в прохолодному місці.