Рецепт Ратунда з медом на зиму фото

Ратунда з медом на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Овочі, Гострий перець, Мед
Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На святковий стіл
Заготовки, Консервація

Для любителів гострого, ратунда з медом - справжній делікатес. Холодної, вогкою взимку баночка яскравого, гострого перцю в кисло-солодкому маринаді, стане справжнім святом. Готуємо ратунду з медом.

Ратунда в меду готується дуже просто. Для краси беріть перець різних кольорів. Обов'язково пробуйте маринад і кладіть сіль, цукор за смаком. Така закуска хороша сама по собі. А в поєднанні з м'ясом, рибою, куркою і картоплею просто смакота. Заготівля гідна будь-якого святкового столу. Із зазначених інгредієнтів виходить одна банка об'ємом 700 мл.

  • Перець ратунда - 600 грам
  • Часник - 2 зубчики
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 2 чайних ложки
  • Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
  • Лавровий лист - 1 штука
  • Вода - 350 мілілітрів
  • Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
ратунда з медом на зиму - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти для приготування ратунди з медом.
ратунда з медом на зиму - фото крок 2
Зробіть маринад для перцю. У каструлю налийте воду. Додайте сіль, цукор і мед.
ратунда з медом на зиму - фото крок 3
Додайте лавровий лист.
ратунда з медом на зиму - фото крок 4
Влийте рослинне масло і оцет.
ратунда з медом на зиму - фото крок 5
Доведіть маринад до кипіння.
ратунда з медом на зиму - фото крок 6
Ратунду очистіть і помийте.
ратунда з медом на зиму - фото крок 7
Наріжте на 4-5 частин і викладіть в гарячий маринад. Варіть на середньому вогні 7-8 хвилин.
ратунда з медом на зиму - фото крок 8
У стерилізовані банки викладіть часник.
ратунда з медом на зиму - фото крок 9
Ратунду діставайте з каструлі і відразу кладіть в банку.
ратунда з медом на зиму - фото крок 10
Коли банку буде заповнена перцем, залийте його гарячим маринадом і закатати кришкою. Зберігайте в прохолодному місці.

Схожі рецепти