Ратунда в маслі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Ratunda - чудовий сорт перцю. М'ясистий, ароматний і гострий, він не дарма припав до смаку багатьом гурманам. Пропоную його приготувати в маслі на зиму. Виходить відмінна закуска!
Яскраву, святкову закуску з ратунди в маслі приготувати дуже просто. Смак непередаваний, гіркувато-солодкий. Такий перець стане хорошою приправою до м'яса, курці, індичці, рибі. Його можна використовувати в приготуванні салатів, піци, соусів. Із зазначених інгредієнтів виходить одна баночка об'ємом 500 мл.
- Ratunda - 500 грам
- Часник - 2 зубчики
- Соняшникова олія - 50 мілілітрів
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Вода - 250 мілілітрів
Підготуйте інгредієнти для приготування ратунди в маслі.
Ратунду очистіть від насіння і помийте.
Розріжте кожен перець на 4-5 частин.
Приготуйте маринад. У каструлю налийте воду. Додайте сіль і цукор.
Влийте оцет 9% і соняшникову олію.
Доведіть маринад до кипіння і викладіть частина ратунди. Варіть перець на середньому вогні 7-8 хвилин. Першу порцію викладіть в банку і відправте в каструлю другу частину перцю.
Викладіть ратунду в стерилізовану баночку, додайте часник.
Залийте в банку гарячий маринад, закатати банку кришкою і відправте в комору. Подавайте на закуску.