Помідори в рослинному маслі на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви хочете урізноманітнити зимові заготовки, придивіться до цього рецепту. Помідори в рослинному маслі на зиму - це чудова альтернатива складним багатокомпонентним салатів. Запам'ятовуйте!
Маринад вказано з розрахунку на 2 літрові баночки. Але кількість помідорів може відрізнятися, все залежить від їх розміру і щільності укладки в банку. Стерилізувати закочені банки можна тільки при наявності спеціальних затискачів. Якщо їх немає, банки варто просто прикрити кришками, а закатати вже після стерилізації.
- Вода - 800 мілілітрів
- Сіль - 1 Ст. Ложка (без гірки)
- Цукор - 2.5 Ст. Ложки
- Запашний перець - 6-8 штук
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Рослинна олія - 6 Ст. Ложок
- Часник - 2-4 зубчиків
- Цибулина - 1 штука
- Петрушка - 1-2 штук (гілочки)
- Помідори - 1.5 кілограма (приблизно)
- Оцет - 50 мілілітрів
Помідори вимийте, трохи обсушити і наріжте на 3-4 частини. Підготуйте інші інгредієнти.
На дно вимитого і попередньо стерилізованої баночки викладіть нарізані зубчики часнику і влийте масло.
Заповніть банки шматочками помідорів. Додайте скибочки нарізаного лука.
В просвіти можна покласти кілька гілочок петрушки.
Для приготування маринаду доведіть до кипіння воду з сіллю, цукром, перцем і лавровим листом. Дайте покипіти пару хвилин. Після влийте оцет.
Влийте в баночки гарячий маринад, накрийте кришками.
І відправте заготовку стерилизоваться. Для цього поставте банки у велику каструлю, застеливши дно тканиною. Влийте воду, щоб вона доходила до "плічок" банки. Після закипання води стерилізують 15 хвилин.
Акуратно дістаньте банки, залишивши остигати догори дном.
Зберігайте заготовку в темному і прохолодному місці.