Очищені помідори на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Очищені помідори на зиму виходять, як свіжі. Помідори без шкірки нарізають половинками або четвертинками. Викладають в банку, пересипаючи сіллю, цукром, часником і кропом. Просто і дуже смачно!
Рецепт очищених помідор на зиму досить простий. Зелень беріть за смаком. Крім кропу це може бути петрушка, Braai, м'ята. Якщо усіма інгредієнтами заповнюють банку чергуючи їх, то оцет наливають тільки один раз. Із вказаної кількості продуктів виходять дві баночки об'ємом 500 мл.
- Помідор - 1 кілограм
- Сіль велика - 2 чайних ложки (без гірки)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (без гірки)
- Часник - 2 зубчики
- Кріп - 20 грам
- Оцет 9% - 2 чайних ложки
Підготуйте необхідні інгредієнти.
Помідори помийте і зробіть надрізи хрест на хрест з одного боку.
Викладіть помідори в киплячу воду, а потім відразу занурте в крижану і відразу знімайте шкірку.
Розріжте помідори на дві-чотири частини.
У мисочці змішайте сіль і цукор.
Кріп помийте, дрібно наріжте і викладіть в миску. Додайте подрібнений часник.
На дно стерилізованої банки викладіть кілька половинок помідорів.
Влийте чайну ложку оцту.
Потім шар кропу з часником і трохи суміші солі і цукру.
Таким чином, чергуючи помідори з кропом, сіллю і цукром, заповніть щільно всю баночку.
Банки накрийте стерилізованими кришками і поставте в каструлю з водою, на дно якої викладіть серветку. Вода повинна доходити до плічок банок. З моменту закипання води, стерилізують помідори 15 хвилин.
Потім дістаньте баночки з каструлі, витріть і закатати кришками. Переверніть верх дном і укутайте до повного охолодження. Зберігайте в неопалюваному приміщенні.