Помідори на зиму з лимонною кислотою
(покроковий рецепт з фото)
Існує чимало суперечок про те, чи варто додавати оцет при маринуванні чи ні. Він не корисний, і багато його уникають. Та й смак теж змінюється. Так що якщо ви такої ж думки, дивіться рецепт.
Але замість цієї добавки потрібна інша кислота, так і народився цей рецепт. В результаті пропоную вам дізнатися про те, як приготувати помідори на зиму з лимонною кислотою. Пряні і соковиті овочі будуть радувати вас і вашу сім'ю всю зиму. За цим же принципом можна замаринувати огірки або перець.
- Помідор - 1, 5-2 кілограма
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Болгарський перець - 1 штука
- Кріп - 3-4 штук (парасольки)
- Перець запашний горошком - 5 штук
- Перець чорний горошком - 4 штуки
- Лавровий лист - 2-3 штук
- Вода - 1, 5-1, 6 L
- Перець гіркий - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - 1, 5 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Лимонна кислота - 1 Чайна ложка
- Гірчичний - 1 Чайна ложка (сухе насіння)
Помідори промийте, видаліть у них хвостики.
Підготуйте 2 трилітрові банки. Ретельно промийте їх. На дно викладіть очищений часник, шматочки гіркого перцю і кріп.
Щільно перекладіть помідори в банки. Додайте до них болгарський перець шматочками, а також цибулю, нарізану кільцями. Залийте овочі окропом на 15 хвилин.
Зробіть маринад. Для цього 1, 5 літра води доведіть до кипіння. Додайте в неї цукор, весь перець горошком, сіль і лавровий лист.
З банок злийте окріп. Зверху засипте гірчицю і лимонну кислоту.
Потім в банки влийте киплячий маринад.
Засукайте помідори кришками. Залиште банки догори дном під ковдрою до повного охолодження. Потім пробуйте. Приємною дегустації!