Маринована капуста з лимонною кислотою на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Маринована капуста - це одна з найбільш обов'язкових закусок, підготовлених на зиму. Нічого дивного, адже капуста виходить дуже соковитою і хрусткою. Дуже добре поєднується з м'ясом і гарнірами.
Із вказаної кількості інгредієнтів у мене виходить десь 3 баночки об'ємом 0, 5 L. Готову мариновану капусту можна використовувати по-різному. Крім звичайного вживання, з неї роблять смачні салати або подають з м'ясними стравами в якості легкого овочевого гарніру. Хай щастить!
- Цвітна капуста - 1 штука
- Перець горошком - 4 штуки
- Гвоздика - 4 штуки
- Вода - 1 літр
- Сіль - 70 грам
- Цукор - 80 грам
- Оцет - 50 мілілітрів
- Лавровий лист - 2 штуки
- Лимонна кислота - 1 щіпка
Капусту промийте і розберіть на суцвіття.
Залийте капусту літром води, додайте дрібку лимонної кислоти і 1 ст.Л. Солі.
Доведіть капусту до кипіння, позику варіть ще 5 хвилин. Злийте гарячу воду, і залийте капусту холодною водою.
У стерилізовані банки кладемо лаврові листи і перець горошком.
Плотненько укладаємо капусту.
Літр води розводимо з сіллю, цукром і оцтом. Кип'ятимо маринад, заливаємо їм капусту. Закриваємо банки кришками і перевертаємо до повного охолодження. Зберігаємо в прохолодному місці.
Маринована капуста - прекрасна основа для салатів. Смачного!