Рецепт Маринована капуста з лимонною кислотою на зиму фото

Маринована капуста з лимонною кислотою на зиму
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Капуста, Кольорова капуста
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Заготовки, Маринування

Маринована капуста - це одна з найбільш обов'язкових закусок, підготовлених на зиму. Нічого дивного, адже капуста виходить дуже соковитою і хрусткою. Дуже добре поєднується з м'ясом і гарнірами.

Із вказаної кількості інгредієнтів у мене виходить десь 3 баночки об'ємом 0, 5 L. Готову мариновану капусту можна використовувати по-різному. Крім звичайного вживання, з неї роблять смачні салати або подають з м'ясними стравами в якості легкого овочевого гарніру. Хай щастить!

  • Цвітна капуста - 1 штука
  • Перець горошком - 4 штуки
  • Гвоздика - 4 штуки
  • Вода - 1 літр
  • Сіль - 70 грам
  • Цукор - 80 грам
  • Оцет - 50 мілілітрів
  • Лавровий лист - 2 штуки
  • Лимонна кислота - 1 щіпка
маринована капуста з лимонною кислотою на зиму - фото крок 1
Капусту промийте і розберіть на суцвіття.
маринована капуста з лимонною кислотою на зиму - фото крок 2
Залийте капусту літром води, додайте дрібку лимонної кислоти і 1 ст.Л. Солі.
маринована капуста з лимонною кислотою на зиму - фото крок 3
Доведіть капусту до кипіння, позику варіть ще 5 хвилин. Злийте гарячу воду, і залийте капусту холодною водою.
маринована капуста з лимонною кислотою на зиму - фото крок 4
У стерилізовані банки кладемо лаврові листи і перець горошком.
маринована капуста з лимонною кислотою на зиму - фото крок 5
Плотненько укладаємо капусту.
маринована капуста з лимонною кислотою на зиму - фото крок 6
Літр води розводимо з сіллю, цукром і оцтом. Кип'ятимо маринад, заливаємо їм капусту. Закриваємо банки кришками і перевертаємо до повного охолодження. Зберігаємо в прохолодному місці.
маринована капуста з лимонною кислотою на зиму - фото крок 7
Маринована капуста - прекрасна основа для салатів. Смачного!

Схожі рецепти