Кабачки з квасолею на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Коли підходить час заготовлювати кабачки, а помідорів ще немає в великій кількості, тоді виручає томатна паста. А щоб салат був ситним, додамо квасоля. Таке поєднання вам точно сподобається!
Якщо не брати до уваги замочування і варіння квасолі, то салат готується дуже швидко і побіжно. Овочі в банку будуть виглядати нарядно, якщо кубики кабачка нарізати фігурним, рифленим ножем. Також варто зауважити, що перед додаванням оцту, спробуйте салат на свій смак, можливо необхідно посолити або додати цукор. Але салату властива насолода.
- Кабачок - 1 кілограм
- Квасоля - 0, 75 склянки (біла, суха)
- Томатна паста - 70 грам
- Масло рослинне - 110 грам
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Перець болгарський - 0, 2 грами
- Цукор - 50 грам
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка

Підготуйте необхідні інгредієнти. Допомога фруктів і чиста. Квасоля замочіть і залиште на 8 годин.

Відваріть квасоля до готовності.

Наріжте кабачки кубиком, по розміру - трохи більше квасолі. Перекладіть в каструлю.

Додайте нарізаний кубиком болгарський перець.

До овочів додайте сіль, цукор, олія, томатну пасту.

Перемішайте. Поставте на повільний вогонь, після закипання, варите 10 хвилин, періодично помішуючи.

Після закінчення часу додайте квасолю, перемішайте. Продовжуйте варити на повільному вогні після закипання 20 хвилин.
Після додайте оцет і проваріть ще 5 хвилин.
Після додайте оцет і проваріть ще 5 хвилин.

Вимкніть вогонь. Добре перемішайте.

Салат розкладіть в стерилізовані банки.

Закрийте герметично, переверните. Укутайте рушником і повністю охолодіть. Приберіть в темне місце на зберігання.

Із вказаної кількості інгредієнтів вийшло 2 баночки по 0, 5 L. Смачних вам заготовок!