Борщова заправка з квасолею на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Завдяки цій борщовий заправці у вас завжди буде смачний, ситний, наваристий борщ за 20 хвилин! Це просто дивовижний рецепт, який полегшить ваше життя і подарує час на себе!
Ця заправка свого часу стала для мене справжнім відкриттям! З цієї заготівлею борщ виходить більш наваристим і смачнішим. А якщо використовувати для приготування заздалегідь відварений бульйон, то на приготування супу йде не більше 20-25 хвилин! До того ж, як прекрасно не витрачати багато часу кожен раз на чистку і нарізку буряка, морква, лука, на відварювання квасолі, а наскільки менше брудного посуду! обов'язково спробуйте! Із вказаної кількості інгредієнтів у мене вийшло 2 баночки об'ємом 500 мл. І одна літрова баночка.
- Буряк - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Перець солодкий - 2 штуки
- Помідори - 700 грам
- Квасоля - 1, 5 склянки
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1/2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
Підготуйте всі необхідні інгредієнти. Квасоля попередньо замочити на 2-6 годин, в залежності від сорту квасолі.
Квасоля відваріть майже до готовності. Вона повинна стати вже трохи м'якою, але не розварюються. Час варіння квасолі залежить від її сорту.
Помідори пропустіть через м'ясорубку або соковижималку.
Буряк натріть на крупній тертці.
Вилийте томатний сік в каструлю, додайте рослинне масло і доведіть до кипіння.
Потім додайте в каструлю натерту буряк і знову доведіть до кипіння і проваріть 10 хвилин.
Тим часом натріть на крупній тертці моркву і дрібно наріжте цибулю.
Надішліть цибулю з морквою в каструлю і протушкувати ще 10 хвилин.
Надішліть в каструлю дрібно нарізану перець і відварену квасолю, перемішайте.
Додайте сіль, цукор, оцет і проваріть після закипання 15 хвилин.
Заправка готова.
Розкладіть заправку для борщу в чисті стерилізовані банки.
Засукайте металевими кришками і залиште до повного охолодження, а потім приберіть в темне прохолодне місце. Смачного вам борщу!