Борщова заправка на зиму (смачна)
(покроковий рецепт з фото)
Тепер ви і взимку зможете порадувати своїх рідних ароматним і апетитним червоним борщем, так як в цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати борщову заправку на зиму (смачну) всього за 40 хвилин!
Така заправка дозволить вам радувати своїх рідних смачним і ароматним борщем навіть взимку, і вам не потрібно буде купувати кетчуп або томатну пасту. Для 40 хвилин ви зможете приготувати кілька баночок такої заправки, найкраще готувати закривати її невеликими порціями. Усе, що вам буде потрібно, так це просто додати її в борщ до м'яса, квасолі і картоплі. В даному варіанті всі овочі подрібнюються блендером, але ви можете дрібно нарізати їх ножем.
- Буряк - 3 штуки
- Помідори - 5 штук
- Морква - 2 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Перець - 1 штука
- Олія - 125 мілілітрів
- Оцет 9% - 50 мілілітрів
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки
- Часник - 3 зубчики
1. Зверху на помідорах зробіть хрестоподібні надрізи, залийте їх окропом на 2 хвилини. Перецьь і буряк наріжте і подрібніть в блендері.
2. Морква також наріжте і подрібніть за допомогою блендера. Потім подрібніть блендером цибулю і часник. У чашу мультиварки відправте все подрібнені овочі.
3. Помідори очистіть від шкірки і подрібніть блендером, після чого додайте їх в загальну чашу. Перемішайте масу, додайте сіль і соняшникову олію. При необхідності додайте трохи цукру.
4. Гасіть масу в мультиварці або на невеликому вогні протягом 40 хвилин. За п'ять хвилин до готовності додайте оцет. Банки і кришки промийте з содою і обдайте окропом.
5. Готову заправку розлийте по банках і закрийте кришками. Переверніть банки кришкою вниз і укутайте теплою ковдрою до повного охолодження банок. Смачного!