Овочева заправка на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную приготувати овочеву заправку для супу та інших страв, яка стала для мене справжнім відкриттям минулого року! Готується така овочева заправка дуже просто, а зберігається в холодильнику.
Овочева заправка на зиму з сіллю - ідеальний варіант заготівлі овочів, адже завдяки такому способу все овочі зберігають максимальну кількість корисних речовин. До того ж такий заправкою дуже просто користуватися - просто наберіть ложкою необхідну кількість і додайте в суп або соус. Єдине застереження, не забувайте, що заправка досить солона, це треба враховувати, додаючи сіль в блюдо. Заправку на зиму, яку я зберігаю в холодильнику, я заготовлював у високих банках, так вони займають менше місця в холодильнику. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить дві добре утрамбовані баночки об'ємом 450 мл. Можна використовувати баночки об'ємом 500 мл. І не дуже утрамбовувати.
- Морква - 3 штуки
- Цибуля ріпчаста - 2-3 штук
- Перець солодкий - 2-3 штук
- Помідори - 300 грам
- Петрушка - 1/2 пучка
- Сіль - 150 грам