Долма класична

Рецепт Долма класична фото

Долма відноситься до страв східної кухні, хоча найчастіше її асоціюють з кухнею Грузії. Готується долма у виноградному листі з додаванням м'ясної начинки. Показую простий і смачний рецепт страви. Як приготувати долму класичну, розповість і покаже вам мій кулінарний рецепт. Я не тільки допоможу вам правильно підібрати пропорції м'яса і продуктів, ...

Читати далі

Долма з баклажанів по-азербайджанські

Рецепт Долма з баклажанів по-азербайджанські фото

В азербайджанській кухні долма займає почесне місце і зовсім не дарма, адже страва виходить неймовірно насиченим і смачним. Долму вживають як в гарячому, так і в холодному вигляді. Рекомендую! Приготуємо долму з баклажанів по-азербайджанські. Крім баклажанів, для різноманітності, я використовував болгарський перець і помідори, нафарширований їх н...

Читати далі

❤️ Долма❤️  - це традиційна страва, яка є популярною в багатьох країнах світу, включаючи Туреччину, Грузію, Армению та Іран. Ця страва зазвичай складається з овочів, таких як перець, баклажани, помідори або виноградні листя, які наповнюються рисом, м'ясом, горохами та іншими інгредієнтами.

Хоча рецепти долми можуть відрізнятися в залежності від регіону, де вони готуються, основний процес приготування зазвичай включає в себе приготування начинки, наповнення овочів цією начинкою та варіння або запікання страви в духовці або на плиті.

Що стосується інгредієнтів, які використовуються для приготування долми, то це може бути все, що вам подобається - від м'яса та рису до овочів та грибів. Важливою частиною приготування долми є правильна підготовка овочів, так як вони повинні бути настільки м'якими, щоб їх можна було легко випити, але не такими м'якими, щоб вони розпадалися під час приготування.

Долма може бути подана як окремо, так і в якості додатку до інших страв. Ця страва має багато варіантів, що дозволяє кожному знайти щось до свого смаку.

Таким чином, якщо ви хочете спробувати смачну і традиційну страву, долма стане чудовим варіантом. 

Якщо ви хочете приготувати долму вдома, то можна скористатися різноманітними рецептами, які можна знайти в на нашому сайті. 

Одним з найважливіших етапів приготування долми є підготовка овочів. Перед наповненням овочів начинкою, їх необхідно ретельно промити та видалити з них насіння та серцевину. Якщо ви приготовлюєте долму з виноградних листків, то їх потрібно розмочити в гарячій воді на 10-15 хвилин, щоб вони стали м'якими та готовими до заповнення.

Після підготовки овочів, ви можете заповнювати їх начинкою, обравши рецепт за вашим смаком. Наприклад, ви можете використовувати начинку з м'ясом та рисом з додаванням спецій, які дадуть страві багатий смак та аромат. Також можна спробувати вегетаріанські варіанти долми з грибами, горохами, сиром та іншими інгредієнтами.

Коли овочі заповнені начинкою, їх можна приготувати шляхом варіння у киплячій воді або запікання в духовці. Під час варіння долми потрібно регулярно перевертати, щоб вони рівномірно готувалися з усіх боків. Під час запікання в духовці долму можна змастити олією та запікати в протві, поки вони не стануть золотистими.

В цілому, долма - це дуже смачна та корисна страва, яка має різноманітні варіації та може задовольнити різний смак. Вона містить багато корисних інгредієнтів, таких як: ✔️ свіжі овочі,

✔️ м'ясо,

✔️ рис,

✔️ спеції,

які допомагають зберегти здоров'я та підтримувати імунну систему.

Окрім того, долма є чудовою стравою для вегетаріанців та веганів, які можуть замінити м'ясо на гриби, горохи та інші рослинні інгредієнти. Це також може бути чудовим варіантом для тих, хто хоче скоротити споживання м'яса та перейти на більш рослинний спосіб життя.

Нарешті, долма є чудовою стравою для будь-якої вечері або обіду, що можна подавати як окремо, так і в якості додатку до інших страв. Це також може бути ідеальним варіантом для будь-яких вечірок або вечірніх посиденьок з друзями та родиною.

Узагалі, ❤️ долма❤️  - це чудова страва, яка має багато корисних властивостей та може задовольнити різний смак. Якщо ви ще не пробували цю страву, то обов'язково спробуйте її приготувати вдома та насолодитися її смаком і ароматом! Нехай вам смакує!❤️ ❤️ ❤️ 

Долма з баранячим фаршем

Рецепт Долма з баранячим фаршем фото

Долма або голубці у виноградному листі. Страву можна зробити з м'ясним фаршем (свинина, курка, яловичина, змішаний) або вегетаріанське. Розповім про те, як приготувати долму з баранячим фаршем. Долма - це популярне східне блюдо. Складно сказати країну її походження. В оригінальній варіації використовується саме баранячий фарш, але можна сміливо в...

Читати далі

Долма з виноградного листя по-вірменськи

Рецепт Долма з виноградного листя по-вірменськи фото

Якщо любите кавказькі страви, то вам напевно знайома така страва, як долма (або повний). У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати долму з виноградного листя по-вірменськи. Спробувати варто! Якщо хочете порадувати своїх близьких на вечерю, приготуйте долму, вони обов'язково залишаться задоволеними.Це дивно просте і корисне блюдо. М'ясна начи...

Читати далі

Вірменська долма

Рецепт Вірменська долма фото

Вірменська долма готується з виноградного листя, фаршу і рису. Подається з мацуном з товченим часником. Свіже листя винограду - щільні, тому їх треба вимочити. Найчастіше використовують консервовані. Вірменська долма готується як з свіжих, так і з консервованих виноградного листя. Все залежить від того, які ви можете дістати. Ця страва нікого не ...

Читати далі

Долма в мультиварці

Рецепт Долма в мультиварці фото

Долма в мультиварці виходить смачною, насиченою, ароматної. Виноградні листя не розвалюються, зберігають свою структуру. У чашу мультиварки для соусу можна додати овочі, шматочки м'яса, томати. Долму запросто можна приготувати в домашніх умовах, якщо у вас є фарш, рис і виноградне листя. Ця страва приємно здивує і порадує ваших домашніх або госте...

Читати далі

Азербайджанська долма

Рецепт Азербайджанська долма фото

Якщо голубці досить звичне для багатьох блюдо, то долму готують далеко не всі. А даремно! Це дуже смачне, апетитне, ситне і зовсім нескладна страва для всієї родини. Рекомендую на замітку! Хочу докладно розповісти вам про те, як приготувати азербайджанську долму. Головний інгредієнт тут, звичайно, НЕ начинка, а виноградне листя. Для цієї страви п...

Читати далі

Долма азербайджанська

Рецепт Долма азербайджанська фото

Долма - ніжне азербайджанське блюдо, секрети приготування якого можна дізнатися тільки на його батьківщині. Але, якщо скористатися цим рецептом долми, то ви здивуєте навіть гурманів. Ви дізнаєтеся, як приготувати долму азербайджанську, дуже цікаве блюдо, на приготування якого доведеться витратити досить багато сил. Але результат того вартий. Адже...

Читати далі

Долма з баранини

Рецепт Долма з баранини фото

Вам захотілося побалувати себе бараниною? похвально. Це м'ясо не тільки не поступається свинині та яловичині за смаком, але має меншу кількість холестерину. Що готувати з баранини? Звичайно ж - долму. Долма - це бестселер кавказької, середньоазіатської, балканської і навіть північноафриканської кухні. Виноградне листя, Мал, подрібненою баранина -...

Читати далі

Долма з овочів

Рецепт Долма з овочів фото

В Азербайджані готують дуже смачну долму з овочів! Так чому б не приготувати таку долму в домашніх умовах? перець, помідори і баклажани фаршируються смачною начинкою і гасяться на сковороді. Пропоную рецепт, як приготувати долму з овочів. Вам знадобиться наступний набір основних продуктів: помідори, перець, баклажани, цибуля ріпчаста, баранячий ф...

Читати далі

Виноградна дольма в Азербайджані

Рецепт Виноградна дольма в Азербайджані фото

Деякі страви є універсальними. Ось, наприклад, долма. Її винаходи приписують собі і турки, і азербайджанці, і ще кілька країн. Дивіться рецепт! Долма схожа на наші голубці. Тільки голубці ми загортаємо в капустяне листя, а в долма начинку загортають в молоді виноградне листя. Також тут є 2 різні начинки. У першому варіанті в листя загортають соче...

Читати далі

Долма зі свіжого листя винограду

Рецепт Долма зі свіжого листя винограду фото

Долму можна приготувати зі свіжих виноградного листя або з консервованих. Я вважаю за краще використовувати саме свіже листя. Блюдо відмінно підходить на обід або вечерю. Рекомендую спробувати! Перед вами - класичний рецепт приготування долми зі свіжого листя винограду. Для начинки: змішуємо фарш, Мал, подрібнену цибулю і спеції. Загортаємо начин...

Читати далі

Долма з бараниною

Рецепт Долма з бараниною фото

Долма традиційно робиться з фаршу трьох видів - свинячого, яловичина та баранина. Я пропоную вам спрощений варіант приготування долми, з фаршем баранини. Знадобляться молоде листя винограду. У Вірменії щорічно влаштовується фестиваль національної кухні і називається він фестивалем долми, в честь самого головної національної страви. До речі, долму...

Читати далі

Долма у виноградному листі в мультиварці

Рецепт Долма у виноградному листі в мультиварці фото

Долма у виноградному листі готується в мультиварці за допомогою контейнера для варіння на пару. Блюдо має насичений і приємний смак. Долму подають в якості другої страви, можна з гарніром. Перед вами - класичний рецепт приготування долми у виноградному листі в мультиварці. Рецепт дуже простий і зрозумілий. Спершу, готується фарш з: яловичини, лук...

Читати далі

Долма

Рецепт Долма фото

Люблю такі варіанти страв, в яких можна щось міняти без шкоди смаку, а навіть деколи покращуючи його. Наприклад, долма: її можна готувати з різними начинками, які вибираються на ваш смак. Цей рецепт дуже схожий на знайомі нам голубці з фаршем, але загортається начинка в листя винограду. Запікати страву можна в мікрохвильовій печі або в духовці. А...

Читати далі