Рецепт Долма з виноградного листя по-вірменськи фото

Долма з виноградного листя по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня , Кавказька кухня
М'ясо, Яловичина, Крупи, Мал, Виноградне листя
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Долма

Якщо любите кавказькі страви, то вам напевно знайома така страва, як долма (або повний). У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати долму з виноградного листя по-вірменськи. Спробувати варто!

Якщо хочете порадувати своїх близьких на вечерю, приготуйте долму, вони обов'язково залишаться задоволеними.

Це дивно просте і корисне блюдо. М'ясна начинка може бути зроблена з баранини, якщо любите, або змішайте яловичину і баранину.

Також в фарш часто додають рубану кинзу і трохи м'яти.

Подають долму з соусом з мацоні з часником.

Смачного!

  • Сіль - 5 грам
  • Чорний перець - 5 грам
  • Цибуля - 2 штуки
  • Мал - 100 грам
  • Яловичина - 500 грам
  • Листя винограду - 60 штук
  • Спеції - 1 Чайна ложка (по 1 ç.l. Перець, меленого коріандру і кориці.)
  • Часник - 3 зубчики
1
Листя помийте. У каструлі закип'ятити воду, додайте 50 г солі. Опустіть листя, варите 3 хвилини, потім перекладіть їх в холодну воду.
2
Мал промийте і залийте окропом на 10 хвилин. Потім злийте воду.
3
М'ясо наріжте на шматочки і перейдіть разом з цибулею в м'ясорубці.
4
У фарш додайте спеції і 4 зубчики часнику (пропустіть через прес).
5
Фарш змішайте з рисом. Добре перемішайте.
6
Виноградне листя викладіть блискучою стороною вниз, викладіть ложку начинки і поверніть конвертом.
7
Візьміть каструлю з товстим дном, викладіть туди готову долму (можна шарами) і залийте солоним окропом так, щоб вода покрила всі. Накрийте, наприклад, тарілкою і поставте вантаж на неї.
8
Варіть долму 30 хвилин на середньому вогні.

Схожі рецепти