Долма з виноградного листя по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)
Якщо любите кавказькі страви, то вам напевно знайома така страва, як долма (або повний). У цьому рецепті я розповім вам, як приготувати долму з виноградного листя по-вірменськи. Спробувати варто!
Якщо хочете порадувати своїх близьких на вечерю, приготуйте долму, вони обов'язково залишаться задоволеними.
Це дивно просте і корисне блюдо. М'ясна начинка може бути зроблена з баранини, якщо любите, або змішайте яловичину і баранину.
Також в фарш часто додають рубану кинзу і трохи м'яти.
Подають долму з соусом з мацоні з часником.
Смачного!
- Сіль - 5 грам
- Чорний перець - 5 грам
- Цибуля - 2 штуки
- Мал - 100 грам
- Яловичина - 500 грам
- Листя винограду - 60 штук
- Спеції - 1 Чайна ложка (по 1 ç.l. Перець, меленого коріандру і кориці.)
- Часник - 3 зубчики
1
Листя помийте. У каструлі закип'ятити воду, додайте 50 г солі. Опустіть листя, варите 3 хвилини, потім перекладіть їх в холодну воду.
2
Мал промийте і залийте окропом на 10 хвилин. Потім злийте воду.
3
М'ясо наріжте на шматочки і перейдіть разом з цибулею в м'ясорубці.
4
У фарш додайте спеції і 4 зубчики часнику (пропустіть через прес).
5
Фарш змішайте з рисом. Добре перемішайте.
6
Виноградне листя викладіть блискучою стороною вниз, викладіть ложку начинки і поверніть конвертом.
7
Візьміть каструлю з товстим дном, викладіть туди готову долму (можна шарами) і залийте солоним окропом так, щоб вода покрила всі. Накрийте, наприклад, тарілкою і поставте вантаж на неї.
8
Варіть долму 30 хвилин на середньому вогні.