Рецепт Долма з маринованих виноградного листя фото

Долма з маринованих виноградного листя
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня , Азербайджанська кухня
М'ясо , Фарш , Виноградне листя
Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Гарячі страви
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Долма - це національне кавказьке м'ясне блюдо. Долму можна приготувати зі свіжих і маринованих виноградного листя. Нижче описаний рецепт приготування долми з маринованих виноградного листя.

Опис приготування:

Щоб приготувати долму з маринованих виноградного листя, треба спочатку підготувати листя, потім довести до напівготовності фарш, а після можна приступати до приготування заправки. Останні етап - тушкуємо долму на середньому вогні.

  • М'ясний фарш - 500 грам
  • Рис сухий - 2-3 Ст. Ложок
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
  • Мускатний горіх - 0, 3 чайних ложки
  • Зелень - За смаком
  • Орегано - За смаком
  • Мариновані виноградне листя - 40 штук
  • Крем - 250 грам
  • Томатна паста - 3-4 Ст. Ложок
  • Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 1 Склянка
  • Сіль - За смаком
  • Чорний перець - За смаком
  • Паприка - За смаком
долма з маринованих виноградного листя - фото крок 1
Ми залишаємо виноградне листя в кип'яченій воді на 5 хвилин. Відрізаємо хвостики.
долма з маринованих виноградного листя - фото крок 2
Рис опускаємо в гарячу воду і варимо до неповної готовності.
долма з маринованих виноградного листя - фото крок 3
Смажимо цибулю на сковорідці, додаємо до нього зелень, видавлюємо часник, опускаємо в сковорідку фарш. Додаємо спеції і сіль і смажимо, поки фарш не придбає прозорий колір.
долма з маринованих виноградного листя - фото крок 4
На виноградний лист кладемо столову ложку фаршу.
долма з маринованих виноградного листя - фото крок 5
Загортаємо фарш в лист.
долма з маринованих виноградного листя - фото крок 6
Укладаємо долму в казан або каструлю.
долма з маринованих виноградного листя - фото крок 7
Готуємо пасту, в якій буде варитися долма. Сметану і пасту змішуємо, додаємо солі, спецій, води, перемішуємо до однорідності.
долма з маринованих виноградного листя - фото крок 8
Заливаємо заправку в каструлю з долмой. Накриваємо каструлю тарілкою і тушкуємо протягом години. Після гасіння залишаємо каструлю з долмой ще на 20 хвилин, щоб все вбралося.

Схожі рецепти