Долма з маринованих виноградного листя
(покроковий рецепт з фото)
Долма - це національне кавказьке м'ясне блюдо. Долму можна приготувати зі свіжих і маринованих виноградного листя. Нижче описаний рецепт приготування долми з маринованих виноградного листя.
Щоб приготувати долму з маринованих виноградного листя, треба спочатку підготувати листя, потім довести до напівготовності фарш, а після можна приступати до приготування заправки. Останні етап - тушкуємо долму на середньому вогні.
- М'ясний фарш - 500 грам
- Рис сухий - 2-3 Ст. Ложок
- Цибуля - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
- Мускатний горіх - 0, 3 чайних ложки
- Зелень - За смаком
- Орегано - За смаком
- Мариновані виноградне листя - 40 штук
- Крем - 250 грам
- Томатна паста - 3-4 Ст. Ложок
- Олія соняшникова - 1 Ст. Ложка
- Вода - 1 Склянка
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Паприка - За смаком
Ми залишаємо виноградне листя в кип'яченій воді на 5 хвилин. Відрізаємо хвостики.
Рис опускаємо в гарячу воду і варимо до неповної готовності.
Смажимо цибулю на сковорідці, додаємо до нього зелень, видавлюємо часник, опускаємо в сковорідку фарш. Додаємо спеції і сіль і смажимо, поки фарш не придбає прозорий колір.
На виноградний лист кладемо столову ложку фаршу.
Загортаємо фарш в лист.
Укладаємо долму в казан або каструлю.
Готуємо пасту, в якій буде варитися долма. Сметану і пасту змішуємо, додаємо солі, спецій, води, перемішуємо до однорідності.
Заливаємо заправку в каструлю з долмой. Накриваємо каструлю тарілкою і тушкуємо протягом години. Після гасіння залишаємо каструлю з долмой ще на 20 хвилин, щоб все вбралося.