Бігус з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Один з рецептів дуже популярного страви. Без особливого клопоту, порівняно дешево - і у вас на столі відмінне блюдо для обіду або вечері.
Приготувати смачну вечерю або обід вам допоможе цей простий рецепт Бігус з куркою. Дуже смачне, соковите і легке в приготуванні блюдо. Складнощів в процесі ніяких, рецепт з фото вам допоможе і підкаже. Так що - не бійтеся і беріться за приготування.
- Капуста білокачанна - 1 кілограм
- Куряче філе - 400-500 грам
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук (середнього розміру)
- Морква - 1 штука (велика)
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок(1 ст ложка - для капусти, інше - для піджарки цибулі з курячим філе)
Нарізаємо капусту по своєму бажанню і опускаємо хвилин на 3-5 в киплячу і злегка підсолену воду. Потім відкидаємо на друшляк, щоб стекла зайва рідина. Викладаємо підготовлену таким чином капусту на сковороду з ложкою рослинного масла.
Морква чистим, натираємо на середній або крупній тертці і додаємо до капусти. Тушкуємо під кришкою хвилин 10-15.
Цибулину очищаємо і нарізаємо знову ж - як вам подобається. На другий сковорідці з невеликою кількістю рослинної олії злегка пасеруємо цибулю.
Куряче філе миємо, нарізаємо невеликими шматочками і відправляємо на сковорідку до цибулі. Смажимо до повного побіління м'яса або до появи рум'яної скоринки - як вам більше до смаку. Солимо і перчимо. Накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і хвилин 5 тертя .
Змішуємо капусту з м'ясом, за бажанням додаємо спеції або зелень і даємо протушкувати хвилин 5-7. В цей час змішаються смаки і запахи м'яса і овочів. Пробуємо вийшло блюдо і, якщо необхідно, додаємо сіль. Можна додати дрібку цукру.