Бігус армійський
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва отримало таку назву не тільки тому, що його можна часто зустріти в раціоні солдата, але також через те, що готується такий бігус з дуже простих і економічних продуктів.
Звичайно, коли дозволяють можливості, бігус краще готувати з натурального м'яса, але іноді, скажімо, на дачі або в поході, цілком можна зробити і такий варіант цієї страви. Повірте, бігус армійський в домашніх умовах виходить дуже навіть смачним, а якщо використовувати в ньому тушонку власного приготування, то можна отримати дійсно шикарне блюдо. Загалом, цей простий рецепт Бігус армійського справжня знахідка в тих випадках, коли потрібно швидко і смачно нагодувати всіх з мінімальними витратами часу і продуктів.
1) Для початку чистимо картоплю, промиваємо його, нарізаємо на невеликі кубики і викладаємо в каструлю. Заливаємо картопля водою (приблизно 3 L) і ставимо на вогонь, варимо його хвилин 5 після закипання.
2) Потім ми чистимо і подрібнюємо цибулю, викладаємо в каструлю до картоплі і продовжуємо все варити ще 5-7 хвилин.
3) Після цього необхідно злити зайву воду, її має залишитися зовсім небагато, щоб овочі могли гаситися в рідини. Квашену капусту віджимають і подрібнюємо, при необхідності її можна промити, якщо капуста дуже кисла. Кладемо капусту в каструлю і тушкуємо все на повільному вогні до готовності картоплі і, поки капуста не стане м'якою.
4) Десь до для 5 хвилин до готовності страви в каструлю слід додати тушонку, лавровий лист, подрібнену зелень, посолити все і поперчити. Перемішуємо всі інгредієнти, тушкуємо бігус ще пару хвилин і знімаємо з вогню.
В цілому такий бігус готується дуже швидко, і смак у нього виходить вельми непоганий, втім, ви завжди можете урізноманітнити блюдо різними копченостями і навіть грибами, це справа вашого смаку. Приємного всім апетиту!
- Картопля - 1, 5 кілограма
- Капуста квашена - 1 кілограм
- Консервований govyajya - 600-650 грам(2 банки)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Зелень свіжа - 100 грам
- Лавровий лист - 3 штуки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1) Для початку чистимо картоплю, промиваємо його, нарізаємо на невеликі кубики і викладаємо в каструлю. Заливаємо картопля водою (приблизно 3 L) і ставимо на вогонь, варимо його хвилин 5 після закипання.
2) Потім ми чистимо і подрібнюємо цибулю, викладаємо в каструлю до картоплі і продовжуємо все варити ще 5-7 хвилин.
3) Після цього необхідно злити зайву воду, її має залишитися зовсім небагато, щоб овочі могли гаситися в рідини. Квашену капусту віджимають і подрібнюємо, при необхідності її можна промити, якщо капуста дуже кисла. Кладемо капусту в каструлю і тушкуємо все на повільному вогні до готовності картоплі і, поки капуста не стане м'якою.
4) Десь до для 5 хвилин до готовності страви в каструлю слід додати тушонку, лавровий лист, подрібнену зелень, посолити все і поперчити. Перемішуємо всі інгредієнти, тушкуємо бігус ще пару хвилин і знімаємо з вогню.
В цілому такий бігус готується дуже швидко, і смак у нього виходить вельми непоганий, втім, ви завжди можете урізноманітнити блюдо різними копченостями і навіть грибами, це справа вашого смаку. Приємного всім апетиту!