Бігус класичний рецепт
(покроковий рецепт з фото)
Бігус - страва традиційної польської кухні. Блюдо готується з декількох видів м'яса або ковбаси, а також овочевого набору. Гаряче виходить дуже ситним і апетитним. Ідеальний обід або вечерю!
Приготуємо в домашніх умовах бігус, класичний рецепт. Капусту нашаткуйте і складіть в каструлю додавши томат і воду. Каструлю поставте на повільний вогонь. Обсмажте телятину до рум'яної скоринки і додайте до капусти, потім додайте обсмажену цибулю. Розпарити бігус 1 час, постійно помішуючи. В кінці додайте порізане яблуко, ковбасу, сіль і цукор. Перемішайте, присипте зеленню і подавайте до столу. Хай щастить!
- Телятина - 800 грам
- Ковбаса - 300 грам
- Капуста - 1 штука (головка)
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Яблуко - 1 штука (кисле)
- Томат - 200 грам
- Масло рослинне - 1/2 склянки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Приправа до м'яса - 1 Чайна ложка
- Зелень - За смаком
У велику каструлю вливаємо склянку води, додаємо томат і сіль, а зверху засипаємо нашатковану капусту. Ставимо на повільний вогонь.
Нарізаємо дрібними шматочками телятину.
Розігріваємо в сковороді олію і обсмажуємо м'ясо до рум'яної скоринки.
Перекладаємо м'ясо до капусти, а на маслі, що залишилося обсмажуємо подрібнену цибулю. Жарим до золотистости.
Тушкуємо капусту з м'ясом, приблизно 1 час, постійно помішуючи. Коли капуста стане м'якою, додаємо цибулю. Яблуко очищаємо і дрібно нарізаємо, додаємо в кінці в каструлю, тушкуємо ще 10 хвилин.
В кінці додайте ковбасу, порізану дрібними шматочками, а також сіль і цукор. Перемішайте і через 5 хвилин зніміть з вогню.
Готову страву прикрашаємо зеленню. Смачного!