Рецепт Бігус з яловичини фото

Бігус з яловичини
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Польська кухня , Білоруська кухня , Литовська кухня
М'ясо , Овочі , Яловичина
Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Бігус
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 30 хв.

Бігос - це неймовірно ситне і смачне блюдо, яке прийнято відносити до національної польської кухні. У кожної господині є свій рецепт його приготування, і сьогодні я поділюся з вами своїм коханим.

Опис приготування:

Оскільки є безліч різних варіантів приготування цієї страви, то кожен може вибрати щось на свій смак, адже тут ви можете використовувати абсолютно будь-яке м'ясо, а також гриби і різні овочі. У будь-якому випадку бігус виходить дуже смачним і ароматним, ну а для справжніх гурманів я хочу запропонувати ось такий рецепт приготування Бігус з яловичини. У цього блюда багатий склад, завдяки чому воно виходить дуже насиченим і досить незвичайним. Навряд чи хтось із ваших домашніх залишиться незадоволений, якщо ви вирішите приготувати на вечерю бігус з яловичини в домашніх умовах, адже смак у цієї страви дійсно царський, самі спробуйте.

  • Яловичина - 700-800 грам (лопатка)
  • Сало солоне - 250 грам (з м'ясним прошарком)
  • Ковбаса копчена - 400 грам
  • Капуста білокачанна свіжа - 400 грам
  • Капуста квашена - 400 грам
  • Гриби лісові сухі - 100 грам
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Помідор - 2 штуки
  • Кмин - 0, 5 Ст. Ложки
  • Перець чорний горошком - 8-10 штук
  • Ягоди ялівцю - 6-8 штук
  • Сіль - За смаком
бігус з яловичини - фото крок 1
Для початку необхідно замочити гриби в гарячій воді (3 склянки) приблизно на 15-20 хвилин. Потім воду зливаємо в каструльку (вона нам ще стане в нагоді), гриби нарізаємо на досить великі шматки, а грибний настій гарненько проціджуємо.
бігус з яловичини - фото крок 2
М'ясо промиваємо та нарізаємо кубиками, ковбасу ріжемо трохи дрібніші.
бігус з яловичини - фото крок 3
Тепер розігріваємо чавунну сковороду і обсмажуємо на ній сало до золотистого кольору, перекладаємо його в тарілку. На утворився після обсмажування жирі обсмажуємо ковбаску і також перекладаємо її в тарілку.
бігус з яловичини - фото крок 4
Далі викладаємо на сковороду м'ясо, смажимо його, поки воно не змінить колір і не покриється рум'яною скоринкою, при необхідності додаємо в сковороду трохи олії.
бігус з яловичини - фото крок 5
Відкладаємо м'ясо в сторону і обсмажуємо на сковороді нарізаний кубиками ріпчасту цибулю до золотистого кольору.
бігус з яловичини - фото крок 6
Шаткуємо свіжу капусту і разом з грибами викладаємо на сковороду до обсмаженої цибулі, тушкуємо все під кришкою 10 хвилин, періодично помішуючи.
бігус з яловичини - фото крок 7
Потім відживають квашену капусту і викладаємо її на сковороду до решти інгредієнтів, вливаємо проціджений грибний настій.
бігус з яловичини - фото крок 8
Обсмаженої м'ясо, сало та ковбасу також кладемо на сковорідку, додаємо нарізані кубиками помідори, ягоди ялівцю, спеції і сіль за смаком. Перемішуємо все і доводимо рідину до кипіння, потім накриваємо сковорідку кришкою і ставимо її на 3 години в розігріту до 150 градусів духовку. Періодично бігус слід помішувати і при необхідності доливати в сковороду воду.
бігус з яловичини - фото крок 9
Після закінчення часу подаємо гарячу страву до столу зі сметаною і житнім хлібом. Смачного!

Схожі рецепти