Бігус з капусти
(покроковий рецепт з фото)
Дуже актуальне блюдо в пісні дні. Malokaloriynoe, але разом з тим - джерело вітамінів. Готувати легко і просто.
Вегетаріанці, люди, дотримуються посту, і тільки вони, хто стежить за своєю фігурою - цей рецепт приготування Бігус з капусти саме для вас. Смачне, досить ситне і легке в приготуванні блюдо. Для приготування Бігус підійдуть будь-які гриби - і свіжі, і заморожені. Якщо немає грибів, нічого страшного, цілком можна обійтися без них. Адже головний інгредієнт страви - це капуста. Отже, базовий, класичний рецепт Бігус з капусти.
1. Капусту дрібно шаткуємо, додаємо дрібку солі і злегка обжимаємо.
2. Чистий цибулю, гриби і морква. Нарізаємо цибулю і гриби, моркву натираємо на середній тертці.
3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо гриби. Потім додаємо до них цибулю і моркву. Перші 5 хвилин смажимо без кришки, потім накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 10.
4. Додаємо капусту, наливаємо приблизно пів склянки води і під кришкою тушкуємо до готовності капусти. Приблизно хвилин 15-20.
5. Хв 5 до кінця готування додаємо перець і томатну пасту. Якщо немає пасти - можна замінити соусом.
От і все - блюдо готово. Тим, хто хоче поїсти більш ситно, на гарнір підійде варена картопля. Смачного!
- Капуста - 500-700 грам
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля - 1-2 штук
- Гриби - 200-300 грам (будь-які)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Томатна паста - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
1. Капусту дрібно шаткуємо, додаємо дрібку солі і злегка обжимаємо.
2. Чистий цибулю, гриби і морква. Нарізаємо цибулю і гриби, моркву натираємо на середній тертці.
3. Розігріваємо сковороду з рослинним маслом і обсмажуємо гриби. Потім додаємо до них цибулю і моркву. Перші 5 хвилин смажимо без кришки, потім накриваємо кришкою, зменшуємо вогонь і тушкуємо хвилин 10.
4. Додаємо капусту, наливаємо приблизно пів склянки води і під кришкою тушкуємо до готовності капусти. Приблизно хвилин 15-20.
5. Хв 5 до кінця готування додаємо перець і томатну пасту. Якщо немає пасти - можна замінити соусом.
От і все - блюдо готово. Тим, хто хоче поїсти більш ситно, на гарнір підійде варена картопля. Смачного!