Заправка з помідор і перцю на зиму 
(покроковий рецепт з фото)
                        
    
                                                                                                                                                             
Смачна заправка для перших і других страв і основа для різноманітних соусів. Така зиязик заготівля наповнить блюдо смаком і ароматом літа. В основі помідори, часник і болгарський перець.
Для заправки вибираємо стиглі помідори і перець, від якості овочів залежить смак заправки. Гострий перець надає аромат і пікантність, але його кількість корегуйте на свій смак. У заправку можна додавати базилік, кінзу або петрушку. Версія без зеленого, так само, виходить вдало.
- Помідори - 1 кілограм
 - Перець болгарський - 500 грам
 - Цибуля - 1 штука
 - Часник - 6 зубчиків
 - Перець гострий - 1 частина
 - Сіль - 2 чайних ложки
 - Цукор - 2 чайних ложки
 - Базилік - 1 пучок
 

Підготуємо інгредієнти.

Часник чистим, цибулю ріжемо крупно, відрізаємо шматочок гострого перцю.

Помідори ріжемо крупно.

Болгарський перець чистимо і розділяємо на частини.

Всі підготовлені овочі пропускаємо через м'ясорубку.

Додаємо сіль і цукор. Ставимо каструлю на вогонь. У момент закипання з'явиться трохи піни, яку потрібно прибрати. Кип'ятимо 15 хвилин.

У заправку додаємо нарізану базилік і готуємо ще 5 хвилин.

Киплячу заправку наливаємо в стерильні банки і закочує. Готово!