Заправка з помідор і перцю на зиму
(покроковий рецепт з фото)
Смачна заправка для перших і других страв і основа для різноманітних соусів. Така зиязик заготівля наповнить блюдо смаком і ароматом літа. В основі помідори, часник і болгарський перець.
Для заправки вибираємо стиглі помідори і перець, від якості овочів залежить смак заправки. Гострий перець надає аромат і пікантність, але його кількість корегуйте на свій смак. У заправку можна додавати базилік, кінзу або петрушку. Версія без зеленого, так само, виходить вдало.
- Помідори - 1 кілограм
- Перець болгарський - 500 грам
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 6 зубчиків
- Перець гострий - 1 частина
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
- Базилік - 1 пучок
Підготуємо інгредієнти.
Часник чистим, цибулю ріжемо крупно, відрізаємо шматочок гострого перцю.
Помідори ріжемо крупно.
Болгарський перець чистимо і розділяємо на частини.
Всі підготовлені овочі пропускаємо через м'ясорубку.
Додаємо сіль і цукор. Ставимо каструлю на вогонь. У момент закипання з'явиться трохи піни, яку потрібно прибрати. Кип'ятимо 15 хвилин.
У заправку додаємо нарізану базилік і готуємо ще 5 хвилин.
Киплячу заправку наливаємо в стерильні банки і закочує. Готово!