Лечо без помідор
(покроковий рецепт з фото)
Існує безліч рецептів приготування лечо. Сьогодні розповім вам, як можна приготувати лечо без помідор.
Лечо без помідор - це відмінний варіант, коли приготувати улюблену закуску хочеться, а урожай помідорів зовсім не задався. Перчик виходить дуже смачний, нітрохи не гірше традиційного варіанту! Чудово підійде як гарнір для м'ясних страв, як салат або самостійна закуска. Таку зиязик заготовку можна урізноманітнити, додавши до неї в процесі приготування часник, цибуля, морква або інші інгредієнти. Строгих рамок тут немає, тому можете сміливо експериментувати.
- Болгарський перець - 3 кілограма
- Вода - 3 склянки
- Рослинна олія - 1 Склянка
- Цукор - 1 Склянка
- Оцтова есенція - 1, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Ст. Ложка
Підготуйте всі інгредієнти.
Перець промийте, видаліть насіння і наріжте на 3-4 частини.
У посуді з товстим дном змішайте воду, олія, сіль, цукор і оцтову есенцію. Помішуючи доведіть до кипіння.
У киплячий розсіл покладіть нарізані перці.
Гасіть перець під кришкою на середньо вогні протягом 8-10 хвилин. Перець повинен стати м'який, але не повинен втратити свою форму. В кінці приготування найкраще пробувати майбутню заготовку, щоб відрегулювати смакові якості за бажанням (рецептура не вимагає дотримання суворих пропорцій).
Готове лечо без помідор в гарячому вигляді розкладіть в заздалегідь простерилізовані скляні баночки. Складати перець необхідно досить щільно, але так, щоб розсіл був розподілений рівномірно. Банки закрутіть стерильними кришками і залиште до повного охолодження, після чого перенесіть в прохолодне місце на зберігання. Із вказаної кількості виходить приблизно 3 баночки по 500 мл.
Вдалих заготовок!